Подробнее на сайте: http://repair-dwelling.ru http://maintain-health.ru http://leadnews.ruhttp://java-code.ruhttp://dohodok.ruhttp://kupil-jilie.ruhttp://tryjoomla.net
http://health-treatment.ru http://joomspider.com
http://my-immobility.ruhttp://body-treatment.ruhttp://choose-house.ruhttp://grand-finance.ru http://my-houseroom.ru http://buy-immobility.ru

Buenos Aires - Jorge Newbery (AEP)

Buenos Aires - Jorge Newbery repülőtér

A Jorge Newbery Repülőtér Buenos Aires Palermo negyedében található, mintegy 2 km-re észak-keletre a belvárostól. Túlnyomórészt a belföldi forgalomért felelős, ezenkívül a 2010-es évektől indulnak innen járatok Uruguay-ba, Brazíliába, Chilébe és Paraguay-ba is.

1948-ban épült, nevét Jorge Newbery-ről kapta, aki a századfordulón az argentin repülés legendás alakja volt és a légierő megteremtését is neki tulajdonítják. Ez a reptér egyben a légierő hivatalos állomáshelye is.

Forgalmát tekintve (évi 10 millió utas) hasonló méretekkel bír, mind a város (és az ország) kiemelkedő reptere, az Ezeiza Nemzetközi Légikikötő. Ez közel 94.000 le- és felszállást jelent, az ország 33 repterének összforgalmából 30%-ot hasít ki. 2014-ben adták át a III. és IV. terminált, ami megduplázza a kikötő befogadóképességét.

Argentínán átutazóknak gyakorta kell Ezeizára érkezniük, és a Jorge Newbery-ről továbbindulniuk, a tranzitidőben ezt kalkulálni kell.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras