Подробнее на сайте: http://leadnews.ruhttp://buy-immobility.ruhttp://maintain-health.ruhttp://repair-dwelling.ruhttp://my-houseroom.ru http://dohodok.ruhttp://joomspider.com http://java-code.ruhttp://body-treatment.ru http://tryjoomla.net http://choose-house.ruhttp://kupil-jilie.ruhttp://my-immobility.ruhttp://health-treatment.ru http://grand-finance.ru

Brüsszel Nemzetközi Repülőtér (BRU)

Brüsszel nemzetközi repülőtér

A Brüsszeli Nemzetközi Repülőtér a várostól 11 km-re észak-keletre fekszik. Megépítése a 40-es években a német megszállással kezdődött. Ma 260 cég 20.000 alkalmazottjának ad munkát. 25%-ban az állam tulajdona, fennmaradó részét magánvállalkozások birtokolják.

22 milliós utasszámmal, 230.000 le- és felszállással Európa 23. legforgalmasabb reptere. Egy kimutatás szerint a mért európai repterek közül zajszint tekintetében a legártalmasabb légikikötő, ez annak tudható be, hogy a kifutók sűrűn lakott terület felé mutatnak.

Egy terminállal működik, több szinten. A vonatállomás a −1-iken, buszok és taxik a 0-ikon, érkezés a 2-ikon, indulás a 3-ikon. Az indulási oldal két csarnokkal üzemel. Tervek készültek a reptér bővítésére, de a lassú forgalomnövekedés miatt a munkálatok elhalasztása mellett döntöttek. Ez érdekes fejlemény, éppen az ellenkező tendenciákkal küzd jó néhány létesítmény.

Ugyanez a halasztás igaz a tervezett fapados csarnokra is. Számos diszkont légitársaság, például a Ryanair és a Wizz Air is a Brüsszel Charleroi repülőteret használja előszeretettel, ami a várostól 40 km-es távolságra esik. Az első lépés a Nemzetközi Repülőtér további növekedése felé, hogy másodreptérként a Ryanair ide is járatot indít.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras