Подробнее на сайте: http://dohodok.ruhttp://my-immobility.ruhttp://maintain-health.ruhttp://choose-house.ruhttp://leadnews.ruhttp://grand-finance.ru
http://java-code.ru http://joomspider.comhttp://health-treatment.ru http://repair-dwelling.ruhttp://tryjoomla.net
http://body-treatment.ruhttp://my-houseroom.ruhttp://buy-immobility.ru http://kupil-jilie.ru

Rio de Janeiro - Galeao (GIG)

Rio de Janeiro - Galeao nemzetközi repülőtér

A riói Galeao nemzetközi repülőtér igen komoly terhelést kap a 2010-es évek közepén, a 2014-es Futball-vb majd a két évvel később sorra kerülő Olimpia rendezésével.

A belvárostól 20 km-re északra található létesítmény Rio de Janeiro fő reptere, egyben Brazília második legforgalmasabb légikikötője is, de a szükséges átalakításokat csak az említett események hozták el.

Manapság 26 légitársaság használja, ebből öt a belföldi fuvarozó. 17 milliós forgalmat tud maga mögött (13 belföldi, 4 millió nemzetközi, mindezt 112.000 gépmozgással), de 20 éven belül 80 millió utast prognosztizálnak! Ha az előrejelzések pontosak, minden bizonnyal a Galeao lesz az eljövendő évtizedek egyik legdinamikusabban fejlődő reptere. Jó üzenetnek tűnik, hogy a következő 25 évben sorra kerülő fejlesztésekért felelős holding egyik fő részvényese az a Changi Airport Group, amely a világ legjobb repterét, a szingapúri Changit is kézben tartja.

Az 1977-ben épült két terminál teljes felújításon esett át, Terminal 1 A, B és C szektorainak arcfelvarrása mellett Terminal 2-n az új nemzetközi indulási csarnok is átadásra került, 26 utashíddal, 97 gépnek helyet biztosító új pályarésszel.

Fő nemzetközi viszonylatok:
Buenos Aires 970.000 utas, Párizs 540.000, Miami 480.000, New York 300.000.

A belvárossal a TransCarioca vonal köti össze a repteret, de ezen kívül is több buszjárat szolgálja ki, amelyek különböző városrészekre kínálnak közlekedést.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras