Подробнее на сайте:
http://repair-dwelling.ruhttp://maintain-health.ru http://joomspider.comhttp://choose-house.ruhttp://grand-finance.ruhttp://java-code.ruhttp://my-houseroom.ru http://my-immobility.ruhttp://dohodok.ruhttp://buy-immobility.ruGo to top of pagehttp://tryjoomla.net http://leadnews.ruGo to top of pagehttp://kupil-jilie.ruGo to top of pagehttp://body-treatment.ru http://health-treatment.ru

Fokvárosi nemzetközi repülőtér (CPT)

Fokváros nemzetközi repülőtér

Az 1954-ben épült Fokvárosi nemzetközi repülőtér 20 km-re található a belvárostól. Ez Dél-Afrika második, az afrikai kontinens harmadik legnagyobb reptere. Durbannel és Johannesburggal alkotják a régió fontos közlekedési háromszögét. Direkt járatok indulnak innen belföldre, Afrika más országaiba, Ázsiába és Európába. A Fokváros-Johannesburg közötti légi szakasz a világ kilencedik leggyakrabban repült passzázsa, közel 5 millió utassal.

A légi kikötő fejlődése a 90-es években az apartheid bukásával ugrott meg. A következő mérföldkő a 2010-es futball vb volt, amely újabb bővítéseket és a felújításokat hozott magával. Ekkor épült ki a belföldi és a nemzetközi terminált összekötő központi csarnok és a nagy gépek fogadására felhúzott második kifutó.

A külön érkezési és indulási szinttel rendelkező terminál 10 utashíddal működik, a gépek többsége távoli parkhelyen áll, melyekhez reptéri busszal viszik ki az utasokat.

Fokváros közel 10 millió utast fogad éves szinten, 100.000 gépmozgással - ezzel nem tartozik a világ viszonylatban meghatározó kikötők közé. A forgalom 20-%át teszik ki külföldi turisták.

A repülőtérről a MyCiTi expressz busz szolgáltatással lehet bejutni a belvárosba, a drágább opció a sokszínű privát shuttle ajánlat. Vasúti állomás legközelebb 4 km-re található, ez kevésbé kényelmes megoldás a transzferre.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras