Подробнее на сайте: http://leadnews.ruhttp://grand-finance.ru
http://my-houseroom.ruhttp://my-immobility.ruhttp://repair-dwelling.ruhttp://kupil-jilie.ruhttp://choose-house.ruGo to top of pagehttp://dohodok.ruhttp://joomspider.com
http://tryjoomla.nethttp://java-code.ruhttp://maintain-health.ruhttp://body-treatment.ruhttp://buy-immobility.ru http://health-treatment.ru

Houston - George Bush Nemzetközi Repülőtér (IAH)

Houston - George Bush nemzetközi repülőtér

Az 1969-ben megnyílt houstoni George Bush nemzetközi repülőtér az Egyesült Államok ötödik legnagyobb városát szolgálja ki. 37 km-re északra fekszik a centrumtól. Az USA 41. elnökének nevét viseli.

40 millió utasával a tizedik Amerikában, ugyanakkor a leggyorsabban növekvő az Államok megakikötői közül. 24. világviszonylatban, hetedik globálisan a gépmozgások tekintetében. A hatodik volt az A380-asokat bevezetők sorában. Nem ritkák az extrém hosszú non-stop viszonylatok, mint pl. az Air China Peking-járata, az Emirates dubaji vagy a Turkish Airlines isztambuli repülése.

A United Airlines legforgalmasabb központja, csomóponti funkciót lát el a Spirit Airlines számára is, utóbbi 12 belföldi desztinációra indul innen.

A repülőtéren 5 terminál működik.

Terminal A
Egyike a legkorábbi épületeknek, 20 kapuja a nem a United által üzemeltetett belföldi és a Kanadába induló gépeket látja el.

Terminal B
Ugyancsak egy 69-es építésű létesítmény, 37 kapuja a United regionális járatainak segít.

Terminal C
1981-ben épült, a United középhosszú belföldi járatait szolgálja, 31 kapuja van.

Terminal D
1990-ből, 12 kapuval, sok-sok légitársasági lounge-dzsal, a Uniteden kívüli interkontinentális járatokat látja vendégül. 2017-re van előirányozva az átépítése és A380 kompatibilitássá tétele.

Terminal E
A legújabb terminál, természetesen a hazai pálya minden előnyével, a United hosszútávú járatai pihegnek itt. 30 kiszolgáló kapu épült két fázisban.

A, B, C, D, E terminálokat a TerminaLink kisvonat köti össze, négy megállóval.

A reptér legforgalmasabb nemzetközi viszonylatai:
Mexikóváros 700.000 utas, Cancun 560.000, London LHR 560.000, Frankfurt 450.000, Calgary 410.000.

Hazai járatok népszerűsége:
Los Angeles 730.000 utas, Denver 700.000, Chicago 650.000, Dallas 500.000, San Francisco 500.000.

A reptérről a C termináltól induló, helyi érdekű METRO nevű buszszolgáltatással lehet bejutni a városba. Shuttle buszok ugyancsak elérhetők a város több pontjára.

Figyelem! Csomagmegőrző szolgáltatás biztonsági okokból nem áll rendelkezésre!

"Jó" kis reptér lehet, mert az utazók közül a fórumban gyakorlatilag senki nem ajánlja az itt történő átutazást :)

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras