Подробнее на сайте: http://joomspider.comhttp://leadnews.ruhttp://body-treatment.ru http://grand-finance.ru http://java-code.ruhttp://my-immobility.ruhttp://kupil-jilie.ruhttp://my-houseroom.ruhttp://choose-house.ruhttp://dohodok.ruGo to top of pagehttp://tryjoomla.net http://repair-dwelling.ruhttp://buy-immobility.ru http://health-treatment.ru http://maintain-health.ru

Miami Nemzetközi Repülőtér (MIA)

Miami nemzetközi repülőtér

A Miami nemzetközi repülőtér 13 km-re fekszik északnyugatra a város központjától. A déli államok egyik legfontosabb légikikötője, az USA kapuja a latin-amerikai országok számára. 41 millió utasával a világ 26. legforgalmasabb reptere, a 11. az Egyesült Államokon belül, teherforgalomban az első. Ha csak a nemzetközi utasok számát vizsgáljuk, e tekintetben New York JFK után második helyen fut be Miami – több európai légitársaság repül ide, mint bármely más amerikai városba, JFK kivételével.

Fontos csomópont az American Airlines és az American Eagle légitársaságok számára és fókuszpont olyan nagy jelentőségű külföldi fuvarozók számára, mint az Avianca, a LAN Airlines és a TAM. Egyike azon 8 reptérnek Amerikában, amely fogadni képes A380-as gépet. Innen indul a Kubába tartó járatok zöme, ezek különleges feltételekhez és foglalási procedúrákhoz kötettek.

A reptér négy futópályával rendelkezik és három terminálja (North, South és Centrál) van, nyolc csarnoka. Miami érdekessége, hogy más amerikai repterekkel ellentétben itt nincsenek légitársaságok által kibérelt vagy régiókhoz hozzárendelt csarnokok, hanem vegyes felhasználású elrendezést alkalmaznak, ami teljes rugalmasságot biztosít a járatkiosztásban.

A rengeteg alkalommal átalakított és megtoldott északi „kék” terminál (D csarnok) majdnem két km hosszú és 30 millió utas kezelésére képes. 45 kapuval rendelkezik. Legutóbb 2012-ben a nemzetközi érkezési oldal kapott ráncfelvarrást.

A központi „sárga” terminál 3 csarnokot számol, 52 kapuval. Ide próbálják megnyerni a fadados szolgáltatókat és a légi szövetségeken kívüli légitársaságokat. A G csarnok az utolsó, amely nagyrészt érintetlenül áll az 1959-es megnyitás óta, jellemzője, hogy az egyetlen részleg a reptéren, amely nem tud nemzetközi érkezéseket bonyolítani.

A déli „vörös” terminál két csarnokos és 28 kapuja van. 2007-ben készült el, 7 emeletes. A Delta Air Lines, A United Airlines, SkyTeam és Star Alliance tagok találhatóak itt főként. A legmodernebb létesítményként ez az a hely, ahol a 3 db A380-kompatibilis kétszintes beszálló kapuk találhatóak (J csarnok).

Miami repülőterének legforgalmasabb nemzetközi desztinációi:
London LHR 1 millió utas, Bogota 990.000, Sao Paulo 780.000, Toronto 720.000, Mexikóváros 720.000.

Belföldön:
Atlanta 780.000 utas, New York LGA 750.000, Dallas 550.000, Los Angeles 520.000, Chicago 520.000.

A reptér eléréshez a legköltségkímélőbb megoldás a Metrorail és a Metrobus igénybevétele. Előbbi a narancs vonalon fut a belvárosig, utóbbiak között fellelheteő az Airport Flyer, de számos számozott buszjárat is közlekedik, szerteszét behálózva a várost.

A Tri-Rail elővárosi vasút közeli települések elérhetőségét is nyújtja, ennek buszos változata a Greyhound, Amtrak vonattal pedig egészen New Yorkig el lehet jutni.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras