Подробнее на сайте: http://grand-finance.ruhttp://joomspider.com http://health-treatment.ruhttp://choose-house.ruhttp://body-treatment.ruhttp://dohodok.ruhttp://kupil-jilie.ru http://my-houseroom.ru http://maintain-health.ruhttp://leadnews.ruhttp://buy-immobility.ru http://java-code.ru http://my-immobility.ru http://tryjoomla.net http://repair-dwelling.ru

Manchester nemzetközi repülőtér (MAN)

Manchester nemzetközi repülőtér

A manchester repülőtér 1938 óta indít gépeket, 14 km-re dél-nyugatra található a belvárostól. 2014-ben 22 millió utassal, 163.000 gépmozgással Anglia harmadik legforgalmasabb légikikötője volt (Londonon kívül az első), 22. Európában. 225 innen elérhető célállomással a fővárosi versenytársait is előzi. Nincs olyan átépítési nyomás alatt, mint a nagy repterek zöme, hiszen az 50 milliós kapacitás még bőven hagy teret a fejlődésnek. Jelenleg óránként 61 gépmozgás kezelésére hívatott.

2015-ben mintegy 500 légitársaság fordul meg Manchesterben, ezek közül jó pár a fapados a kategóriából. Míg a British Airways leépített helyszíni kitettségéből a közelmúltban, a felszabaduló slotokal a Flybe mini-hub koncepció mentén olyan viszonylatokkal tölti be, mint pl. a Norwich-Manchester-Belfast, a Glasgow-Manchester-Southampton vagy az Edinburgh-Manchester-Exeter járat.

Manchester három terminállal üzemel. Az 1-es terminálon található az egyetlen kapu, amely A380-as fogadására képes (az Emirates használja Dubajba), de egy 2030-ig szóló fejlesztési terv jelentős módosításokat irányoz elő e tekintetben – az induló és érkező utasforgalom külön szintre helyezésével, többek között. Ez a legnagyobb terminál Manchesterben. Innen indul pl. az EasyJet, a Jet2, a Thomas Cook, a Brussels Airlines, az Emirates, az Etihad Airways, a Lufthansa, a Swiss, a TAP Portugal és a Turkish Airlines.

Terminal 2 esetében sem feltétlen a kapacitásnövelés az elsődleges szempont, hanem a távoli parkhelyek lecserélése közvetlen kapuk kiépítésével, és ezzel a transzferidők jelentős lecsökkentése, a járatlekésések minimalizálása. 1993-ban nyílt meg, itt lakik a Monarch, a Thomson Airways, a Virgin Atlantic, az Air Malta, a Singapore Airlines, a Qatar Airways, a United Airlines és a Cathay Pacific.

Terminal 3 1989-ből datálódik és a British Airways illetve Oneworld szövetségi partnerei használják. Ugyancsak itt dokkol a Flybe, a Ryanair, az Air France és a KLM.

A reptér legfontosabb fogadóországai:
Spanyolország 2,8 millió utas, Egyesült Királyság 2 millió, USA 1,3 millió, Németország 1,2 millió, Egyesült Arab Emirátusok 1,1 millió.

Városok rangsora:

Dubaj 770.000 utas, Tenerife 700.000, Amszterdam 690.000, Mallorca 680.000, Dublin 620.000.

Naponta 300 vonat 100 távolsági busz és 500 városi busz fordul meg a repülőtéren. Az 1-es és 2-es terminál közt található állomásról lehet vonattal bejutni a belvárosba, vagy rácsatlakozni a vasúti rendszerre továbbutazás céljából. A Metrolink nevű elővárosi vonat is elérhetőséget biztosít, Skyline buszokkal ugyancsak megoldható a bejutás. A National Express távolsági buszokat üzemeltet.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras