Подробнее на сайте: http://buy-immobility.ruhttp://my-houseroom.ruhttp://leadnews.ruhttp://repair-dwelling.ruGo to top of page http://choose-house.ruhttp://maintain-health.ruhttp://joomspider.com http://grand-finance.ruhttp://java-code.ru http://body-treatment.ruhttp://dohodok.ru http://tryjoomla.nethttp://kupil-jilie.ru http://health-treatment.ru http://my-immobility.ru

Helsinki - Vantaa (HEL)

Helsinki - Vantaa nemzetközi repülőtér

Helsinki nemzetközi repülőtere a Vantaa repülőtér. Ez Finnország legnagyobb és Skandinávia negyedik legforgalmasabb repülőtere. A városközponttól 17 km-re északra fekvő Vantaa városában található. Eredetileg az 1952. évi nyári olimpiai játékokra épült. A Finnair légitársaság bázisa.

A reptér (és a Finnair) fő üzenete, hogy a sarkköri repülési folyosó miatt innen lehet a leggyorsabban elérni Ázsiát. Bár eldugottnak, a főcsapásból kiesőnek tűnik, 1999-ben és 2006-ban mégis a világ egyik legjobb repülőterének választották. 2014-ben 16 millió utas látogatta meg (ez 81%-a a 21 finnországi repülőtér összesített forgalmának). A Vantaa kapacitása maximumán dolgozik, ezért 2020-ig 20 milliósra történő bővítés mellett kerültek tervek az asztalra. Három kifutóval működik, ami bőségesen ad teret a fejlesztéseknek és az akadálymentes gépforgalomnak.

20.000 munkavállaló mintegy 1500 céget képviselve dolgozik itt. A repülőtér két terminálra van osztva, melyek 250 méterre helyezkednek el egymástól, schengeni és nem-schengeni területi terminálokra osztva. 2014-ben itt mutatták be a világon először az automatikus utasforgalom figyelő rendszert, amely gondoskodik a torlódások megelőzéséről.

A legfrekventáltabb célállomások Európában:
Stockholm (heti 149 járat), Koppenhága (81), London (62), Riga (50), Oslo (48)

Belföldön:
Oulu (heti 88 járat), Kuopio (47), Vaasa (39), Rovaniemi (32), Tampere (31)

Vonat összeköttetés a belvárosba 2015-ben nyílik meg. Addig is, a 615 és 620 számú buszjáratok szolgának tömegközlekedési opcióul, ezentúl a Finnairnek van elérhető közvetlen transzferbusza.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras