Подробнее на сайте: http://kupil-jilie.ruhttp://grand-finance.ruGo to top of pagehttp://buy-immobility.ruhttp://joomspider.com http://dohodok.ruhttp://java-code.ru
http://maintain-health.ruhttp://body-treatment.ruhttp://my-immobility.ruhttp://repair-dwelling.ruhttp://health-treatment.ru
http://my-houseroom.ruhttp://tryjoomla.nethttp://leadnews.ruhttp://choose-house.ru

Airbus A380

Airbus A380

Az Airbus A380 kétszintes, négyhajtóműves, széles törzsű utasszállító repülőgép, a legnagyobb kereskedelmi gép a világon.

uleskiosztaswikipediahonlap

Első felszállását 2005. április 27-én hajtotta végre a franciaországi Toulouse-ból, első menetrend szerinti útját 2007. október 25-én teljesítette Szingapúr és Sydney között a Singapore Airlines színeiben. Méretei miatt hamar ráragadt a „Superjumbo” becenév.

A repülőgép magyar repülőtéren (a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren) először 2011. október 2-án, vasárnap délután fél 1 után néhány perccel szállt le, kimondottan reprezentációs céllal. (A L.F.N. Repülőtér jelenleg nem teljesen alkalmas az Airbus A380-as kiszolgálására.) A Lufthansa tulajdonában lévő gép két órát töltött a kifutón, ahol a sajtó képviselői kívülről-belülről megnézhették, majd látványos manőver keretében elrepült. Magyarország légterében is rendszeresen megfordul.

Az Airbus A380 legjellemzőbb, ezidáig egyedülálló tulajdonsága a két, a gép teljes hosszában elnyúló utastér. A sugárhajtású utasszállító repülőgépek közül két szinttel eddig egyedül a Boeing 747-es típusa rendelkezett, de azon az alsó utastéren kívül fent csak a pilótafülke és egy kisméretű (első osztály: 8–16, új típusú business class 20–22, turistaosztály körülbelül 60 utas) utaskabin található, amely nem húzódik végig a test teljes hosszában, míg az Airbus A380-ason mindkét szinten, teljes hosszban, teljes értékű utastereket alakítottak ki, és ezeket változatos módon lehet variálni a megrendelők kívánsága szerint.