Подробнее на сайте: http://joomspider.comhttp://my-immobility.ru
http://choose-house.ru http://dohodok.ru http://leadnews.ru
http://tryjoomla.nethttp://buy-immobility.ruhttp://maintain-health.ru
http://repair-dwelling.ruhttp://java-code.ru http://grand-finance.ruhttp://health-treatment.ru http://kupil-jilie.ru http://body-treatment.ruhttp://my-houseroom.ru

Amszterdam - Schiphol (AMS)

Amszterdam - Schiphol repülőtér

Az amszterdami Schiphol repülőtér Hollandia legfőbb nemzetközi repülőtere. A várostól 9,1 km-re helyezkedik el délnyugati irányban. A Klm és a regionális Cityhopper bázisa, európai központ a Delta Air Lines számára, és fontos elosztó reptér a fapados Easyjet és Vueling légitársaságok életében.

Európa negyedik legnagyobb, világviszonylatban pedig a tizennegyedik legforgalmasabb repülőtere (mind utasforgalmi, mind teherszempontból). Az 50 millió utas 60%-a Európába utazik, 20%-a használja a transzatlanti járatokat, 10%-a Ázsia felé repül. Az öt legforgalmasabb célállomás közül ugyanakkor négy az USÁ-ban van. Összesen 91 légi fuvarozóval közel 100 ország 274 desztinációja érhető el közvetlen járatokkal a reptérről. 18 A380-asra alkalmas emeletes kapu került kialakításra. A jövőbeni tervek újabb fejlesztéseket és 65 millió utas kezelését célozzák.

Egyetlen, három csarnokra osztott utasterminál működik, ami 1994-ben épült. 2007-ben egy kibővítés keretében létrejött a terminál új, negyedik része, Terminal 4 néven. Az erős forgalom és a magas leszállási díjak miatt a diszkont légitársaságok legtöbbike elkerüli a repteret, így ezek a járatok elsősorban a rotterdami és az eindhoveni reptereket használják. Ennek ellenére azért pár diszkont légitársaság mégis használja.

A négy kisebb részre osztott terminál az alábbiak szerint "kezeli" a járatokat:
"1-es terminál" (B és C részekre oszlik fel): Schengeni és nem-schengeni járatok
"2-es terminál" (D és E részekre oszlik fel): Schengeni (D) és nem-schengeni (D, E) járatok
"3-as terminál" (F, G, H és M részekre oszlik fel): Schengeni (M) és nem-schengeni (F, G, H) járatok

A reptér különlegessége, hogy a Rijksmuseum kitelepült egy klasszikus és kortárs műveket is bemutató állandó kiállítással és egy 1200 könyvvel rendelkező könyvtár, 29 nyelvre fordított művekkel, e-könyvekkel és zenével is várja az utazókat.

A Schiphol megközelíthető helyi érdekű és gyorsvonattal, illetve számos buszjárattal is.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras