Подробнее на сайте: http://repair-dwelling.ruGo to top of page http://grand-finance.ru
http://leadnews.ruhttp://maintain-health.ru Go to top of pagehttp://joomspider.com http://my-houseroom.ru http://kupil-jilie.ruhttp://java-code.ru
http://health-treatment.ru http://choose-house.ru http://buy-immobility.ruhttp://tryjoomla.net http://body-treatment.ru http://my-immobility.ruhttp://dohodok.ru

Toronto - Pearson nemzetközi repülőtér (YYZ)

Toronto - Pearson nemzetközi repülőtér

A torontói Pearson nemzetközi repülőtér 22.5 km-re észak-nyugatra található a belvárostól. Ez Kanada legforgalmasabb reptere, 2014-ben több mint 38 és fél millió utassal, 433.000 gépmozgással. Ezzel a világ 35. legzsúfoltabb reptere utasszámban, 15. járatszámban. Észak-Amerika 2. legtöbb nemzetközi utasa fordul itt meg a new yorki JFK után.

Ez a nemzeti légitársaság, az Air Canada bázisállomása, emellett operációs központ az Air Transat és a Sunwing Airlines számára. Összesen 75 légitársaság üzemel a Pearsonról, 155 célállomásra világszerte.

A város nem ennek a légikikötőnek a fejlesztésében látja további a növekedés kulcsát, hanem 50km-re keletre egy újabb repülőtér létesítése mellett döntöttek, amely 12 milliós kapacitásával lélegzethez engedi majd jutni a Pearsont.

A reptér két terminállal büszkélkedhet, Terminal 1 és 3. A T1 2004-ben nyílt meg, 61 kapuval szolgál ki belföldi és nemzetközi járatokat egyaránt. Innen közlekedik az Air Canada és Star Alliance partnerei, illetve néhány más szövetségbeli. Két kapu képes A380-ast fogadni, tehát egyetlen ilyen gép üzemeltetőjeként az Emirates itt dokkol.

Terminal 3 1991-ből datálódik és jelenleg a SkyTeam és Oneworld tagok otthona, kiegészülve a WestJet és Air Transat társaságokkal. 39 kapu került itt kialakításra. A két terminált a 2006-ban átadott, hat kocsis LINK vasút köti össze.

A városba való tömegközlekedést buszok tekintetében a Toronto Transit Commission, a GO Transit, a MiWay, a Brampton Transit és a Can-ar Coach Service nyújtanak. Munkálatok folyamatban vannak a Union Pearson Express kiépítésére.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras