Подробнее на сайте: http://joomspider.comhttp://repair-dwelling.ruhttp://leadnews.ru http://dohodok.ru http://choose-house.ruhttp://body-treatment.ru
http://tryjoomla.nethttp://java-code.ruhttp://my-immobility.ruhttp://kupil-jilie.ru http://buy-immobility.ru http://my-houseroom.ruhttp://grand-finance.ruhttp://health-treatment.ruhttp://maintain-health.ru

Doha - Hamad Nemzetközi Repülőtér (DOH)

Doha - Hamad Nemzetközi Repülőtér

A dohai Hamad nemzetközi repülőtér Katar nemzetközi repülőtere, egyben a nemzeti légitársaság, a Qatar Airways bázisrepülőtere. A rajzasztalon 2003-ban kezdett alakot ölteni, 2009-ben kellett volna megnyílnia, 2013-ban a szentelő járat érkezése előtt órákkal kellett biztonsági okok miatt újabb hónapokra halasztani, végül 2014-ben történt meg a váltás a régi repülőtérről, kezdetben 10 légitársaság gépeivel.

A légikikötő 36 km2-en terül el, 50 millió utas befogadására képes, bár számítások szerint akár 100 milliós forgalom is elérhető a repülés világának keleti súlypont-eltolódásával.

A reptérnek oázis-tematikát adtak a tervezők, az épületek vízzel kapcsolatos motívumokat viselnek magukon, hullámszerű tetőszerkezettel és sivatagi növényzettel a kertekben. Az anyaghasználat, az általános tér- és minőségérzet próbálja a Qatar Airways kiemelt, 5-csillagos státuszát sugározni.

Terminal 1-en a nyugati elhelyezkedésű A Csarnok 10 utaskapuval bír, ebből 2 képes A380-asokat kiszolgálni. A B Csarnok keletre esik, és azonos számokat tud felmutatni, mint „A” testvére. A Qatar Airwaysen kívül gyakorlatilag szinte minden más légitársaság gépei innen indulnak. A C Csarnok 13 kaput kínál, ismét kettőt az A380-asoknak. A terminál természetesen rendelkezik First és Business lounge-dzsal is.

Terminal 2 még egyelőre csak terveken szerepel, de ha a hevesen vitatott 2022-es futball VB végül tényleg itt kerül megrendezésre, akkor ez az építkezés is minden bizonnyal megvalósul.

A reptér kétkifutós rendszerben dolgozik, ezek a világon a leghosszabbak közé számítanak. Innen a világ mind a 6 lakott földrészére indulnak gépek, ezt csak a dubaji, a az abu dhabi-i és a johannesburgi nemzetközi reptér mondhatja el magáról.

Figyelem! A reptéren jelenleg nincs csomagmegőrző szolgáltatás! (2015. március)

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras