Подробнее на сайте: http://choose-house.ruhttp://kupil-jilie.ru
http://dohodok.ruhttp://tryjoomla.net http://grand-finance.ru http://joomspider.comhttp://maintain-health.ru
http://health-treatment.ruhttp://my-houseroom.ru http://body-treatment.ru
http://java-code.ruhttp://buy-immobility.ruhttp://my-immobility.ruhttp://leadnews.ru http://repair-dwelling.ru

Kuala Lumpur Nemzetközi Repülőtér (KUL)

Kuala Lumpur nemzetközi repülőtér

Kuala Lumpur nemzetközi repülőtere 45 km-re található a városközponttól. Az 1998-ban nyílt létesítmény Malajzia mellett Ázsia egésze számára fontos csomópont.

70 milliós kapacitását tekintve a 2014-es, 48 milliós forgalom (340.000 gépmozgás) mellett még van némi tere bővülni, bár az elmúlt öt évben már így is 20 milliót ugrott a felhasználók száma. Jelenleg 16-ik legzsúfoltabb reptér a világon.

Kuala Lumpur repterének 3 kifutópályája van, a 2km-es köztes távolságok együttes használatot tesznek lehetővé. 106 utashíddal ellátott parkhely mellett 46 külső beálló épült a gépek részére. A komplexum a modern dizájn jegyében fogant, óriás üvegfelületekkel, a minél több természetes fény bebocsátása végett.

Az 1-es terminál 5 milliós befogadóképességgel, 20 direkt és 23 külső gépállással bír. A Malaysia Airlines belföldi gépei laknak itt, plusz a regionális viszonylatok. Az A szatellit terminál 20 millió utast fogadhat, 26 híddal, 15 külső parkolással. Itt dokkol a külföldi légitársaság zöme. Az Aerotrain használatával lehet elérni. A terminál különlegessége a centrálisan elhelyezett autentikus esőerdő, Malajzia természeti gazdagságára hívva fel a figyelmet.

A 2014-ben megnyílt KLIA2 terminál igazi mega-projekt, 45 millió utasra van szabva, 60 beálló géppel, 8 távoli hellyel. Ez a fapadosok Mekkája, az első kifejezetten ennek a szegmensnek dedikált óriás-terminál. Innen operál például a Tigerair, a Cebu Pacific, az AirAsia.

Kuala Lumpur legforgalmasabb nemzetközi viszonylatai:
Szingapúr 3,4 millió utas, Dzsakarta 2 millió, Hong Kong 1,5 millió, Bangkok Suvarnabhumi 1 millió, Bangkok Don Mueang 970.000.

Az Aerotrain egy 250 személyes automata utasszállító szerkezet, ami a főépületet köti össze a szatellit létesítménnyel. A reptér két vonattal érhető el a városból, ezek a KLIA Transit. elővárosi vonat és a KLIA Express. Városi busszal megközelíthető mind a fő terminál, mind a fapados KLIA2 csarnok.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras