Подробнее на сайте: http://java-code.ruhttp://my-immobility.ruhttp://dohodok.ruhttp://repair-dwelling.ruhttp://joomspider.comhttp://health-treatment.ruhttp://body-treatment.ruhttp://kupil-jilie.ru http://buy-immobility.ru http://maintain-health.ruhttp://grand-finance.ruhttp://leadnews.ru http://tryjoomla.net http://choose-house.ru
Go to top of pagehttp://my-houseroom.ru

Mexikóváros - Benito Juarez (MEX)

Mexikóváros - Benito Juarez nemzetközi repülőtér

Az 1931-es megnyitású mexikóvárosi Benito Juárez nemzetközi repülőtér a belvárostól mindössze 5 km-re keletre fekszik, sűrűn lakott települések között. Latin-Amerika második legnagyobb repülőtere és a legforgalmasabb a gépmozgások számát tekintve. A roppant nagy ütemű fejlődés jelenleg 22 millió belföldi és 11 millió külföldi légiutast eredményez – azaz naponta 93.000 ember fordul meg itt. Ezzel a repülőtér a kapacitása határán billeg, főleg a tovább nem bővíthető kifutópályák kihasználtsága miatt, ezért – ahogy 2014-ben bejelentették - 16 km-rel északabbra 8 év alatt egy új repülőtér kerül megépítésre hat kifutópályával. Erre vonatkozóan már korábban is volt szándék, de a reptér túlcsordulásáig halogatták a döntést.

A légikikötő 35.000 embernek ad munkát, 27 légitársaság látogatja. 51 belföldi és 50 nemzetközi repülőteret köt össze. Az Aeroméxico nemzeti légitársaság fő bázisreptere, a legjelentősebb külföldi szolgáltatók a United Airlines, az American Airlines, a Delta Air Lines és az Avianca, másodlagosan a Copa Airlines, az Iberia, a Lufthansa, az Air France és a US Airways. Sao Paulo és Cancún mögött a harmadik latin-amerikai kikötő a nemzetközi forgalmat nézve.

A reptér két terminállal működik, ezeket egy kifutópálya választja el egymástól.
Terminal 1 felett már eljárt az idő, 1958-ból datálódik. 542,000 m2 –es alapterületével a legnagyobb terminál az amerikai kontinensen, 50 gépkiállása van, ebből 33 rendelkezik utashíddal.

A Terminal 2 csak 2007-ben nyílt, közel fele területtel. a külső parkhelyek miatt mégis 41 gépet be tud fogadni. Az Aeroméxico és a SkyTeam tagok használják, bár az Air France/KLM megmaradt a Terminal 1-nél.
A két terminál az Aerotrén kisvasúttal van összekötve.

A legforgalmasabb belföldi viszonylatok:

Cancún 3,6 millió utas, Monterrey 2,7 millió, Guadalajara 2,3 millió, Tijuana 1,3 millió, Mérida 1,1 millió.

Ugyanez a nemzetközi vonalon:
Los Angeles 900.000 utas, New York 760.000, Miami 700.000, Houston 690.000, Bogota 570.000.

Terminal 1-et a metró 5-ös vonala köti össze a belvárossal Távolsági buszok szolgálják a nagyvárosokkal való érintkezést.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras

 

Kapcsolódó cikkek