Подробнее на сайте: http://buy-immobility.ruhttp://grand-finance.ru
http://health-treatment.ruhttp://maintain-health.ruhttp://kupil-jilie.ru http://joomspider.comhttp://java-code.ruhttp://my-immobility.ru http://leadnews.ruhttp://choose-house.ruhttp://body-treatment.ru http://dohodok.ruhttp://my-houseroom.ruhttp://tryjoomla.nethttp://repair-dwelling.ru

Milánó - Malpensa (MXP)

Milánó - Malpensa nemzetközi repülőtér

A milánói Malpensa repülőtér Észak-Olaszország legjelentősebb légikikötője. A linatei repülőtérrel, Milánó második legnagyobb légi kikötőjével is össze van kötve menetrendszerinti buszjáratokkal.

40 km-re észak-nyugatra található a városközponttól. 1998-ba az Alitalia ide költöztette bázistevékenységét, amely óriási növekedést eredményezett, meglepetésre azonban, magas működtetési költségekre hivatkozva, 10 évvel később visszatért Rómába.

A kieső slot-ok helyettesítésére sikerült megnyerni az EasyJet kegyeit, mely itt alakította ki Gatwick után a másoldik legnagyobb európai bázisát 17 A319-es géppel, 43 desztinációval.

Két terminállal és két kifutópályával rendelkezik, a megnövekedett forgalom miatt egy harmadik építése 2017-re van betervezve. Az első terminál, a T1, a menetrendszerinti járatok számára van fenntartva. Három szatellit-épülettel rendelkezik. Az A szatellit a belföldi és a schengeni, a B a Schengenen kívüli és interkontinentális forgalmat szolgálja ki, a harmadik szatellit (C) a B-hez hasonlóan vegyíti a járatokat. A második terminált, a T2-t, az EasyJet használja.

Fő nemzetközi viszonylatok:
Madrid 620.000 utas, Párizs CDG 600.000, Barcelona 590.000, Dubai 540.000, London LGW 480.000.
Belföldön:
Catania 600.000 utas, Nápoly 500.000, Róma 455.000, Palermo 295.000, Lamezia Terme 290.000.

A repülőtérről Milánó belvárosába a Malpensa Express nevű vonattal lehet eljutni, állomás az 1-es terminálon található. Busz tekintebében a Malpensa Shuttle és a Malpensa Bus Express nyújt összekötetést a Központi Pályaudvarhoz és a metróhálózathoz.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras