Подробнее на сайте:
http://java-code.ru
http://body-treatment.ruhttp://my-houseroom.ruhttp://health-treatment.ru http://choose-house.ru http://kupil-jilie.ruhttp://tryjoomla.nethttp://leadnews.ru http://joomspider.comhttp://grand-finance.ruhttp://dohodok.ru http://buy-immobility.ruhttp://repair-dwelling.ruhttp://my-immobility.ruhttp://maintain-health.ru

Róma - Leonardo da Vinci Fiumicino (FCO)

Róma - Leonardo da Vinci Fiumicino repülőtér


Az 1961-ben megnyílt római Fiumicinó repülőtér (másik nevén: Leonardo da Vinci nemzetközi repülőtér) Olaszország első számú légi kikötője. Róma központjától 35 kilométerre délnyugatra található. Jelentősége Európában sem elhanyagolható, forgalom szempontjából a hatodik európai légikikötő, utasszám szerint a nyolcadik. Világ viszonylatban a 34. legtöbb utazót kezeli. Bázisreptere a nemzeti Alitaliának, fontos hub a spanyol fapados Vueling számára is.

2014-ben több mint 38 millió utast fogadott, több mint 100 légitársaságot és 200 desztinációt szolgál ki. Négy utasterminálja következőképpen van kiosztva.

T1: Alitalia short-haul járatai, Air France, Air Serbia, Etihad Regional, KLM
T2: fapados társaságok
T3: Alitalia long-haul járatai és minden fennmaradó légitársaság
T5: Amerikai és izraeli

A legforgalmasabb tengerentúli viszonylatok: New York, JFK (600.000 utas), Tel Aviv (560.000), Dubai (527.000), Toronto (285.000), Buenos Aires (277.000).

A legfrekventáltabb európai útvonalak: Párizs CDG (1,1 millió), Madrid (1 millió), London LHR (980.000), Amszterdam (954.000), Párizs Orly (770.000).
A legforgalmasabb belföldi járatok: Catania, Milánó, Palermo, Cagliari, Torino.

A megközelítés vonattal a Leonardo Express-szel lehetséges, belvárosig 30 perc az út. A helyi FL1 vonal is elérhető, és számos buszútvonal is segíti a tömegközlekedést.

Nem tartozik a legrendezettebb repterek közé, nem javasoljuk a rövid csatlakozási idővel vásárolt átszálló jegyeket.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras