Подробнее на сайте:
http://grand-finance.ruhttp://health-treatment.ruhttp://dohodok.ruhttp://body-treatment.ru Go to top of pagehttp://kupil-jilie.ru
http://joomspider.comhttp://maintain-health.ruhttp://my-houseroom.ruhttp://java-code.ruhttp://buy-immobility.ru
http://choose-house.ruhttp://repair-dwelling.ru http://leadnews.ruhttp://tryjoomla.nethttp://my-immobility.ru

Pozsony - M. R. Stefanik Nemzetközi Repülőtér (BTS)

Pozsony - M. R. Stefanik Nemzetközi Repülőtér

A pozsonyi Milan Rastislav Štefánik repülőtér a szlovák főváros nemzetközi repülőtere, az ország fő légikikötője. 2007-ben zárta legjobb évét az utasforgalom szempontjából, több mint 2,2 millió utassal, azonban az utasok száma az ezt követő években folyamatosan csökkent, 2014-ben 1,4 millió utas megfordulását regisztrálták (nem kis részben a SkyEurope Airlines és az Air Slovakia bedőléséből fakadóan). Nem is kiemelt jelentősége, csupán Budapesthez való közelsége, esetleg bizonyos szakaszokon versenyképes indulóárai miatt került fel a listánkra. A közép-kelet európai repterek egymáshoz való közelsége nem teszi egyszerűvé a régióban folyó munkát, ez ügyben Bécs és Budapest légikikötője lépéselőnyben van.

Pozsony történelmi központjától 9 km-re északkeletre, Pozsonyszőlős területén fekszik, 1951-ben nyílt meg. A repülőtértől Bécs, Brno és Győr közúton egy óra alatt elérhető. Néhány kis fapados légitársaság bázisaként szolgál (AirExplore, Go2Sky, Opera Jet, Samair, Travel Service, VR Jet), rövid ideig a Czech Airlines is másodcsomópontként használta, de nem vált be az elképzelésük.

A reptér befogadóképessége nem teszi lehetővé Airbus A380 és Boeing 747-esek leszállását, de nem is tűnik indokoltnak nagygépek ide hozatala. Az egyépületes új terminál 2012-ben készült el. Jelen állapotában 5 millió fős éves utaskapacitással bír.

A repülőteret használó légitársaságok: Czech Airlines, flydubai, Niki, Ryanair, SmartWings, UTair Aviation. Ezen felül időszakos charter járatok indulnak kedvelt üdülőhelyekre (Rodosz, Burgasz, Antalya).

Busszal a belváros elérhető mind napközben, mind éjszaka (61-es számmal), a Blaguss pedig Bécsbe is indít járatot, amely megáll a nemzetközi reptérnél is.

Figyelem! A repülőtéren nem elérhető poggyász-megőrző szolgáltatás.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras