Подробнее на сайте: http://java-code.ruhttp://leadnews.ru http://buy-immobility.ru
http://my-immobility.ruhttp://choose-house.ruhttp://my-houseroom.ruhttp://dohodok.ru
http://tryjoomla.netGo to top of pagehttp://joomspider.comhttp://maintain-health.ru http://repair-dwelling.ruGo to top of pagehttp://health-treatment.ruhttp://kupil-jilie.ru http://body-treatment.ruhttp://grand-finance.ru

Isztambul - Atatürk Nemzetközi Repülőtér (IST)

Isztambul - Atatürk nemzetközi repülőtér

Az Atatürk nemzetközi repülőtér legnagyobb repülőtere, mely Isztambul európai oldalán található, 24 kilométerre délnyugatra a városközponttól. 1924-ben nyílt meg, 1980-ban a köztársaság megalapítójáról, Mustafa Kemal Atatürkről nevezték el.

2014-ben 37,4 millió utas fordult meg a reptéren, ezzel az Atatürk a világ 30., Európa 8. legforgalmasabb légikikötőjének mondhatja magát. Megosztja a forgalmat a Sabiha Gökçen nemzetközi repülőtérrel, mely Isztambul ázsiai oldalán található. A rendkívül dinamikusan növekvő és a világ egyik legjobb légitársaságává avanzsáló Turkish Airlinesnak a fő bázisreptere, a 2010-es évek elején több választáson Európa Legjobb Reptere díj nyertese. A reptér terjeszkedése ugyanakkor áthidalhatatlan akadályokba ütközik, ezért egy újabb, a világ legnagyobb repterének szánt, 150 milliós nemzetközi légikikötő építésének tendereztetése kezdődik, annak létrejöttével az Atatürk sorsa bizonytalan.

A repülőtérnek két utasterminálja van, egy nemzetközi (Terminal 2) és egy belföldi (Terminal 1, ez egyébként nagyobb, több utast kezel). A nemzetközi terminált 2001-ben adták át, és a világ egyik legmodernebb termináljának tartják.

Legfrekventáltabb nemzetközi útviszonylatok az Atatürkről sorrendben:
Frankfurt, Amszterdam, London LHR, Róma FCO, New York JFK, Dubaj, Madrid, Párizs CDG.

Belföldön:
Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Diyarbakır.

A reptér tömegközlekedéssel több módon is becserkészhető. Az M1A metróvonal a város európai oldalán számos helyre szállítja az utasokat. Az Airport Shuttle Service fél óránként indul több városrészbe, a menetrendszerinti buszok pedig ezt még olcsóbban kínálják.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras