Son Doong-barlang és Ha Long-öböl

Son Doong-barlang és Ha Long-öböl

Éjszaka a világ legnagyobb barlangjában

Egyéni utazás
A részvételi díj függ az utazók létszámától, a programok jellegétől, a szezontól, a szállásminőségtől és a légitársasági preferenciától is, így árajánlatot személyes igények felmérése után tudunk adni.

A Son Doong-barlang Vietnám és Laosz határán található. 1991-ben fedezték fel, de kutatócsoport csak 2009-ben szállt alá felfedezni. Jelenleg a világ legnagyobb ismert barlangjaként tartják számon. A legkiterjedtebb csarnoka 5 km hosszú, 200 m magas, 150 m széles. Ennek köszönhetőn akár 70 m mélyen alányúló sziklaformák is láthatóak. Mészkő formálta, egy gyorsfolyású belső patak is fut benne.

A méretek miatt nem érdemes csak egy-két órás gyalogtúrával tervezni, hanem kemping felszereléssel, hátizsákkal a barlang mélyére, több napos útra indulva lehet a hely teljességét átérezni. Egy itt töltött éjszaka az északi sarki vagy afrikai csillagos ég alatt töltött sivatagi éjszakák felfoghatatlanságát tudja nyújtani. Egy életre szóló, egészen keveseknek kijutó kaland.

Ha Long-öböl Észak-Vietnám igen népszerű Unesco Világörökségi látványossága. Több ezernyi mészkő karsztkúp tarkítja a vízfelületet. 1500 négyzetkm-en. 500 millió év természeti munkája alakította ki. A sziklák között kis közösségek létesítettek úszó falvakat, a modern élet rohanásától elforduló életformájuk ámulatba ejti az ide látogatót.

Tradicionális stílusban épült, ám luxus módon felszerelt dzsunkákkal lehet 2-3 napos hajóutakra indulni. A programok során kajakkal lehet bejárni az eldugott barlangokat, rejtett vízi járatokat, fürdeni a vidék legszebb partjain vagy csak elpihenni a fedélzeten és csodálni a természet munkáját, kezünkben a világ legjobb boraival és mesterszakácsok 5 fogásos menüit kóstolni, éjszakába nyúlóan.