Utasbiztosítás

Colonnade 01ATLASZ Utasbiztosítás

ATLASZ Utasbiztosítás egy olyan biztosítás, amely külföldi utazás során bekövetkező baleseti, betegségi, poggyász és
egyéb, a Biztosítási feltételek és Ügyféltájékoztatóban részletezett eseményekre nyújt fedezetet a Biztosítási kötvényen megjelölt biztosított személy(ek) részére.

Egyéni utasbiztosítás Európa (Az európai kontinensnek az Ural hegységtől nyugatra eső területeire, valamint ideértve a következő országokat és szigeteket is: Tunézia, Egyiptom, Jordánia, Marokkó, Törökország, Oroszország teljes területe, a Kanári-szigetek, Málta, Ciprus, Madeira és Grönland):
Classic kategória HUF 750 / fő / nap - Törökországi úti cél esetén Classic csomag nem köthető
Premium kategória HUF 950 / fő / nap 
Privileg kategória HUF 1.300 /fő / nap

Egyéni utasbiztosítás: Európán kívüli pótdíjjal (Világ 1) - Az egész világ, kivéve az Amerikai Egyesült Államokat, Kanadát és Mexikót
Classic kategória: nem köthető
Premium kategória HUF 1.425 / fő / nap
Privilég kategória HUF 1.950 / fő / nap

Egyéni utasbiztosítás: Európán kívüli pótdíjjal (Világ 2) - Egész világ beleértve az Amerikai Egyesült Államokat, Kanadát és Mexikót
Classic kategória: nem köthető
Premium kategória HUF 1.900 / fő / nap 
Privilég kategória HUF 2.600 / fő / nap

Éves bérlet (Európán belül és kívül) - Az éves többszöri utazási fedezet választása esetén a Biztosító kockázatviselése a biztosítási kötvényben megjelölt időtartamra, az ezen időtartam alatt ténylegesen megtett utazások számától függetlenül áll fenn.
Classic kategória: nem köthető
Premium kategória HUF 74.900 / fő 
Privilég kategória HUF 104.900 / fő

Éves Bérlet esetén a Biztosító kockázatviselése nem terjed ki:
- Bármely 31 napnál hosszabb időtartamú Utazásra;
- Az Utazás lemondásából eredő károkra

Tanuló bérlet (Európa területi hatállyal) - A csomag esetén a kockázatviselés legfeljebb 180 napra terjed ki, a Biztosított életkora a betöltött 30. életév lehet legfeljebb. A Biztosító eltér az Általános kizárások IV.3 pontjától annyi engedménnyel, hogy a kockázatviselés kiterjed könnyed Fizikai munkavégzésre, amennyiben a Biztosító erre előzetesen írásban engedélyt adott. A Tanulóbérlet kockázatviselése csak Európa területi hatályra érvényes.
Classic kategória: HUF 49.900 / fő
Premium kategória HUF 69.900 / fő
Privilég kategória HUF 79.900 / fő

Tanulóbérlet esetén a Biztosító kockázatviselése nem terjed ki:
- Bármely 180 napnál hosszabb időtartamú Utazásra
- Utazás lemondásából eredő károkra

18 év alatt 25% kedvezmény
70 év felett 100% pótdíj kerül felszámolásra, Classic maximum 60 napra, és Prémium maximum 30 napra köthető
80 év felett 250% pótdíj kerül felszámolásra, Classic maximum 60 napra, és Prémium maximum 30 napra köthető

pdfUtasbiztosítás - Biztosítási feltételek és ügyféltájékoztató

pdfDíjtáblázat

pdfCovid-19 Igazolás biztosítási fedezetről

pdfAtlasz utasbiztosítás - Szórólap

pdfTerhesség

pdfKikre érvényes az útlemondás biztosítás?

pdfMiért ajánljuk a magasabb kategóriájú termékeket?

Sport

Szabadidős sporttevékenység (Classic, Prémium, Privileg)

Minden amatőr sporttevékenység, amelyhez nem szükséges semmilyen előképzettség és nem minősül Különleges sporttevékenységnek sem Kizárt sporttevékenységnek. Szabadidős sporttevékenység továbbá a robogózás közúton (max. 125 cm3-ig), hobbi szinten űzött jetskizés, szörfözés, snorkeling, triatlon, tenisz, asztalitenisz, squash, tollaslabda, úszás, kosárlabda, röplabda (strandröplabda), kézilabda, labdarúgás, továbbá a vontatott tengeri vízisíelés, „banán” és gumitömlő (fánk), parasailing, airchair, horgászat, hőlégballonozás szakképzett vezetővel, illetve a drótkötélpályán csúszás (megfelelő felügyelet mellett és teljes biztonsági felszerelésben), hegyvidéki túrázás, trekking és természetjárás kizárólag 3500 méteres magasság alatt, amennyiben speciális felszerelés használata nem indokolt (pl. kötélbiztosítás, hágóvas, jégcsákány stb.)

Különleges sporttevékenység (Prémium, Privileg)

Amatőr jelleggel végzett kijelölt pályán történő síelés, sífutás, monosíelés, snowboardozás, síugrás, szánkózás, korcsolyázás, jégvitorlázás, hórafting, valamint szakképzett kísérővel vezetett túra keretében a snowmobilozás (motoros szánozás), via ferrata, búvárkodás (legfeljebb 40 méteres mélységig), quadozás, felségvizeken történő vitorlázás (kivéve, ha abban a Biztosított a legénység szerződött tagjaként vesz részt), mélytengeri horgászat, rafting, canyoning, hydrospeed, evezés, a saját kerékpárral végzett kerékpározás. Kizárt sporttevékenységnek nem minősülő ágai, íjászat, lovaglás, görkorcsolyázás és gördeszkázás, golf.

Kizárt sporttevékenység

Bármely versenyen való részvétel, illetve hivatásos sporttevékenység, illetve minden olyan sporttevékenység, mely során a Biztosított a sporttevékenységre kijelölt pályáról letér. Kizárt sporttevékenységnek minősül továbbá bármely motorsport, bármely légisport, barlangászat, falmászás, sziklamászás, kitesurf, 3500 méter feletti túrázás és hegymászás, bungee jumping, bázis- és sziklaugrás, küzdősportok, a downhill/hegyi/akrobatikus kerékpározás minden ága és a triálozás.

ATLASZ Menetjegy Biztosítás

Az ATLASZ Menetjegy Biztosítás egy olyan biztosítás, amely a Biztosított utazásképtelensége esetén a Biztosítási feltételek és Ügyféltájékoztatóban részletezett módon megtéríti a Károsult részére az általa befizetett repülőjegy,vonatjegy, autóbuszjegy, vagy hajójegy költségét.

pdfMenetjegy Biztosítási Szabályzat

A repülőjegy kiállításától számítva három munkanapon belül, lehetőség van lemondási biztosítás kötésére, mely a repülőjegy árának + az illeték 6%-a. Az ATLASZ Menetjegy Biztosítás kötésére utólag az Utazás lefoglalását követő 3. naptári napon belül van lehetőség. Amennyiben a Biztosított az ATLASZ Menetjegy Biztosítást nem az Utazás lefoglalásával egy időben köti meg, ebben az esetben a Biztosító kockázatviselése a Szerződés kötését követő 3. nap 0. órájában kezdődik meg.

Részletekkel kapcsolatban forduljon kollégáinkhoz:
Bezsei Enikő
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kizárólag betegség, vagy baleset miatt meghiúsult utazás esetén:
- ha kötött mellé Colonnade betegség, baleset, poggyászbiztosítást is, a biztosító visszatéríti a repülőjegy teljes árát;

Önrész:
A Károsult által viselendő önrész a Lemondási költség 15%-a. Nem kerül levonásra az önrész a kárrendezéskor, ha az utas az ATLASZ Menetjegy Biztosítás megkötésével egyidejűleg, de legkésőbb még aznap az utazás teljes időtartamára ATLASZ Prémium vagy Privileg utasbiztosítást köt, vagy rendelkezik a Biztosítónál éves utasbiztosítási bérlettel.

Eredeti orvosi igazolás és karton bemutatása szükséges a kárigény benyújtásához!

Colonnade ATLASZ Fakultatív Útlemondás Biztosítás

A Colonnade ATLASZ Fakultatív Útlemondás Biztosítás egy olyan biztosítás, amely a Biztosított utazásképtelensége
esetén a Biztosítási feltételek és Ügyféltájékoztatóban részletezett módon megtéríti a Károsult részére az általa befizetett utazás, illetve egyéb szolgáltatások költségét.

pdfFakultatív Útlemondás Biztosítási Szabályzat