Подробнее на сайте: http://leadnews.ruhttp://buy-immobility.ruhttp://health-treatment.ru http://my-immobility.ru http://body-treatment.ruhttp://java-code.ruhttp://tryjoomla.nethttp://my-houseroom.ru http://grand-finance.ru http://dohodok.ruhttp://repair-dwelling.ru http://maintain-health.ruhttp://kupil-jilie.ru
http://choose-house.ru
http://joomspider.com

New York - John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtér (JFK)

New York - John F. Kennedy nemzetközi repülőtér

A John F. Kennedy nemzetközi repülőtér Amerika egyik legjelentősebb nemzetközi repülőtere, New York három légi kikötője közül a legújabb és legforgalmasabb, 35.000 embernek ad munkát. Megépítése azért vált szükségessé, mert az 1930-as évek végére a LaGuardia repülőtér elérte kapacitásának határát. New York városának délkeleti részén, Queens városrészben épült, 19 km-re Alsó-Manhattan-től.

Itt van a JetBlue Airways légitársaság központja és fő csomópontja a Delta Air Lines és az American Airlines légitársaságoknak is. Az Egyesült Állomokból külföldre repülő turisták közül minden ötödik itt lép ki az országból. Mintegy 100 légitársaság 50 országba indít innen rendszeres járatokat. Bár a JFK a legnagyobb nemzetközi légiforgalmi csomópont mind New Yorkban, mind az USA-ban, sok belföldi járat is közlekedik itt, főleg az ország nyugati és keleti partja között.

2014-ben 53 millió utast kezeltek a JFK-n, ez a 18. helyre elég a világon, 6. az USÁ-ban. A LaGuardia-val és a Newark Liberty-vel a világ második legforgalmasabb repülőtéri rendszerét alkotják (London után).

JFK hat terminálján 128 kapu van, Terminal 6 és Terminal 3 hiányzik a számozásból, ezek lebontásra kerültek. Egy felmérés szerint az Egyesült Államok második legkedveltebb repteréről van szó a las vegasi után (ez nem nagy dicsőség, legendásan kényelmetlen a nagy többség).

Útvonalak tekintetében London a legfontosabb célirány, 3 millió utassal. Párizs (1,4 millió), Santiago (Dominika, 770.000), Frankfurt (750.00) Santo Domingo (750.000) fér még fel a közvetlen élbolyba. Belföldön a legtöbben Los Angelest választják úti célul (1,5 millió utas), majd San Francisco (1,1 millió), Orlando (700.000), San Juan (Puerto Rico, 630.000) és Las Vegas (540.000) következik.

A terminálok között közlekedő AirTrain-nel lehet elérni a metróvonalakat, ezek kiváló tömegközlekedést biztosítanak, továbbá több buszjárat is összeköti JFK-t a metróhálózattal.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras