Подробнее на сайте: http://dohodok.ru http://my-houseroom.ru http://joomspider.comhttp://grand-finance.ruhttp://leadnews.ruhttp://body-treatment.ru
http://repair-dwelling.ru http://maintain-health.ru http://health-treatment.ru http://tryjoomla.net http://java-code.ru
http://buy-immobility.ru http://kupil-jilie.ruGo to top of pagehttp://choose-house.ruGo to top of pagehttp://my-immobility.ru

Al Maktoum - Dubai World Central (DWC)

Dubai World Central nemzetközi repülőtér

A dubaji Al Maktoum nemzetközi repülőtér a Dubai World Central kereskedelmi komplexum részeként került 2010-ben megépítésre, 37 km-re dél-nyugatra Dubajtól. Bár 2015 elején még csak egy maroknyi légitársaság használja a kikötőt, a 140 km2-en elterülő létesítmény 160 millió utas fogadását teszi lehetővé éves szinten, ami példátlan méreteket vetít előre. 12 millió fogadott tonna összsúllyal a világ legnagyobb teherforgalmat generáló repülőtere lesz.

A terület végleges kiépítését korábban 2017-re saccolták, de az bizonyosan több éves csúszással valósul majd meg. Az egyértelmű, Dubaj két repterének felfoghatatlan mértékű fejlesztésével a város ki akarja sajátítani a csomóponti szerepet a kenguru–útvonalon (Ausztrália-Anglia) és egyáltalán, Ázsia/Óceánia és Európa/Afrika között.

A reptér 5 kifutója egy azonos időben négy fogadását teszi majd lehetővé. Három utasterminál, egy az Emirates-nek szentelve, egy a többi klasszikus légitársaságot kiszolgálva egy pedig a fapadosokra koncentrálva fog működni. A Dubaj Nemzetközi Repülőtérrel expressz vasút fogja összekötni és kap megállót a Dubai metro vonalán is. Az összköltséget 82 milliárd dollárra teszik, a méretek megértéshez egy adalék, hogy 100.000 parkolóhelyet építenek ki.

Az Al Maktoum nemzetközi repülőteret 2013-ban hivatalosan a Nas Air és a Wizz Air érkező járataival adták át. A Wizz Air jelenleg 3 desztinációról repül ide, Budapest, Bukarest és Szófia tartozik közéjük.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras