Подробнее на сайте: http://my-houseroom.ruhttp://repair-dwelling.ruhttp://leadnews.ruhttp://grand-finance.ruhttp://java-code.ru http://kupil-jilie.ruhttp://maintain-health.ruhttp://tryjoomla.netGo to top of pagehttp://dohodok.ruhttp://body-treatment.ruhttp://choose-house.ru http://my-immobility.ru
http://joomspider.comhttp://health-treatment.ru http://buy-immobility.ru

London - Gatwick (LGW)

London - Gatwick nemzetközi repülőtér

Az 1958-ban átadott londoni Gatwick repülőtér London második legnagyobb és legforgalmasabb légikikötője. Mintegy 50 km-re délre található a főváros központjától. Ez a világ legforgalmasabb egy-kifutópályás repülőtere (valójában két kifutópályával rendelkezik, ezek azonban egyszerre nem használhatóak, mert nincs elég távolság köztük), 55 gépmozgásra képes óránként. 2014-ben 38,1 millió utast szolgált ki, ezzel kopogtat a világ 25 legforgalmasabb reptere elit klubjának kapuján.

A repülőtér az Aer Lingus, a British Airways, az EasyJet, a Monarch Airlines és a Norwegian Air Shuttle menetrendszerű légitársaságok bázis állomása, valamint a Thomson Airways és Thomas Cook charter-társaságok központja. A Gatwick repülőtér egyedi a többi reptérhez képest abban, hogy itt jelen van a három légiutasok kiszolgálására kidolgozott üzleti modell valamennyi képviselője, így például a full service (teljes ellátású szolgáltatás), a no frills (részleges ellátású szolgáltatás), valamint a charter-vonal, amely nem indul Heathrow repülőtérről, így a Gatwick a londoni otthonuk.

A British Airways és az EasyJet a Gatwick két domináns légitársasága. Az EasyJet 109 útvonalával, 57 gépével, évi 16 milliós utasforgalmával a Gatwick forgalmának 45%-át adja. A nemzeti légitársaság ennek a harmadát tudja produkálni utasszámban.

A transzatlanti járatok csökkenteni kezdték járataik számát az Európai Unió és az Egyesült Államok között létrejött Nyitott Égbolt Megállapodás révén. Ezeket a felszabadult időréseket kapták meg az EasyJet, a Norwegian Air Shuttle és a Ryanair légitársaságok.

2014-ben a legfrekventáltabb viszonylatok Gatwickről:
Malaga, 1 millió utas, Dublin 940.000, Barcelona 800.000, Genf 735.000, Madrid 700.000.
A királyságon belül:
Edinburgh 700.000 fő, Glasgow 600.000, Jersey 550.000, Belfast 350.000, Guernsey 350.000.

A Gatwick Airport vasútállomás közvetlenül a Déli-Terminál mellett található és közvetlen kapcsolatot teremt a brightoni fővonallal, melyen Északon London (Victoria és London Bridge pályaudvarok), Délen pedig Brighton és Worthing városok érhetők el. Gatwick Express a Victoria pályaudvarra a legismertebb járat, azonban más társaságok vonatai is közlekednek erre, mint például a Southern, Thameslink és First Great Western. A Thameslink vonataival a Luton repülőtér átszállás nélkül elérhető, míg a First Great Western vonatokkal elsősorban Anglia nyugati területeire lehet eljutni Oxfordon és Readingen át.

A National Express távolsági autóbuszai a Heathrow- és Stansted repülőterekre, valamint országszerte szinte bárhova üzemeltetnek járatokat Gatwickről. Az EasyBus társaság minibuszokat közlekedtet London, Victoria pályaudvarra.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras