Подробнее на сайте: http://body-treatment.ruGo to top of pagehttp://choose-house.ru http://buy-immobility.ruhttp://dohodok.ruhttp://maintain-health.ruhttp://tryjoomla.nethttp://joomspider.comhttp://health-treatment.ru
http://java-code.ruhttp://my-houseroom.ruhttp://kupil-jilie.ruhttp://my-immobility.ruhttp://repair-dwelling.ru http://leadnews.ru http://grand-finance.ru

London - Heathrow (LHR)

London - Heathrow repülőtér

A londoni Heathrow repülőtér az 1930-as években kezdett működni, ma az Egyesült Királyság elsődleges és legfontosabb repülőtere, a Londont és környékét kiszolgáló repülőterek közül pedig a legnagyobb (a következő Gatwick, majd Stansted, Luton és London-City).

London központjától 25 km-re nyugatra fekszik. Heathrow-nak két kifutópályája és öt terminálja van. A repülőtér közvetlenül 76 600 munkahelyet teremt. Területe 12,4 km. Egy újabb, harmadik kifutópálya heves viták tárgya, a statisztikák szerint kapacitása 99%-án üzemel, létfontosságú volna a repülőtér bővítése, azonban elhelyezkedése számtalan aggályt vet fel.

Utasforgalmát tekintve a világ negyedik legforgalmasabb repülőtere, nemzetközi forgalom tekintetében Dubai mögött a második helyre szorult. Gépmozgás (leszállások és felszállások) szempontjából a harmadik Európában, szorosan a párizsi Charles de Gaulle és a Frankfurti repülőtér mögött. 2014-ben közel 70 millió utas érkezett és indult a repülőtérről (ennek fele belföldi utazás során), 130 millió utas utazott a hat londoni repülőtérről együttesen, ezzel a londoni a világ első számú nagyvárosi repülőtér hálózata (New York előtt).

A repülőtérről 84 légitársaság, 80 országba, összesen 184 célállomásra szállít utasokat. A British Airways fő bázisa, a Terminal 5 kizárólag a British Airways és az Iberia (a BA testvérvállalata) légitársaságokat szolgálja ki. Legnépszerűbb nemzetközi úticél New York (a JFK és Newark repülőterek együttesen) volt 4 millió utassal.

Heathrow-nak négy utasterminálja (Terminal 1, 3, 4 és 5) és egy teherterminálja van. Az egyik kifutópályát 2006-ban átépítették, hogy az Airbus A380-at képes legyen fogadni.


Terminal 1

74401 m² alapterületű építmény és a Star Alliance tagjainak ad otthont. Az 1-es terminált várhatóan 2016. év végéig bezárják.

Terminal 2

Új épületét 20 millió utas kiszolgálására tervezték és a Oneworld szövetség járatainak ad otthont, kivéve a British Airways-t

Terminal 3

2006-ban felújításon esett át, az épület egyik szárnya a Pier 6-tal egészült ki, melyre azért volt szükség, hogy az új Airbus A380 típusok ki- és beszállítása zökkenőmentes legyen. Ide érkeznek a Qantas, Emirates és Singapore Airlines A380 gépei, naponta közel egy tucat. Jelenleg a terminál 98 962 m² alapterületű, 20 millió utast, valamint 104 ezer járatot szolgál ki.

Terminal 4

105.930 m2 alapterületű és a Sky Team szövetség tagjainak, valamint néhány önálló légitársaságnak ad otthont. Hozzávetőleg 45 légitársaság fogadására képes. A Malaysia Airlines és a Korean Air A380 típusú gépeit is ki tudja szolgálni. Külön vasúti (Heathrow Express, Heathrow Connect) és metró (Piccadilly line) állomása van, valamint a 490 és 482 számú buszok is megállnak az épület előtt. Mivel a központi terminál komplexumtól messze épült, nagyjából 15-20 perc alatt lehet átjutni a többi terminálba.

Terminal 5

Tervezett kapacitása alapján 30 millió utast szolgál ki, és ez a British Airways kizárólagos, új terminálja, minden BA gép innen indul.
A Heathrow Expressnek és a Piccadilly Line-nak is elkészült a terminálhoz dedikált megállója.

Tömegközlekedési lehetőségek:
A Piccadilly line négy megállóval - Terminal 1-3, Terminal 4, Terminal 5 és Hatton Cross - szolgálja ki a repülőteret. A menetidő London központjáig körülbelül egy óra.
A Heathrow Express gyors és közvetlen kapcsolatot biztosít. Csak a végállomáson, a Paddington pályaudvaron áll meg.
A Heathrow Connect a Heathrow Express alternatív szolgáltatása. Hozzávetőleg 25 perc alatt lehet eljutni a repülőtér 1/2/3 termináljától Paddington pályaudvarig.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras