Подробнее на сайте: http://grand-finance.ru http://joomspider.comhttp://maintain-health.ruGo to top of pagehttp://tryjoomla.nethttp://java-code.ruhttp://body-treatment.ru
http://kupil-jilie.ru http://repair-dwelling.ru
http://health-treatment.ruGo to top of pagehttp://leadnews.ruhttp://buy-immobility.ruGo to top of pagehttp://my-houseroom.ru
http://my-immobility.ruhttp://dohodok.ru
http://choose-house.ru

Párizs - Charles de Gaulle (CDG)

Párizs - Charles de Gaulle repülőtér

A párizsi Charles de Gaulle repülőtér a világ egyik legjelentősebb légi kikötője és Franciaország legfontosabb repülőtere. A fővárostól 25 km-re északkeletre, 33 km2-en terül el. Az Air France légitársaság központi bázisa, a Delta Air Lines európai főhadiszállása.

A Charles de Gaulle a gépmozgások tekintetében (500.000 fel- és leszállás), teherforgalomban és utasszámban is az első háromban van Európában, a Frankfurti repülőtérrel és a Heathrow-val egy társaságban. Évente 60 millió utas fordul meg a létesítményben, ezzel tizedik a világon. Három terminállal működik.

A Terminal 1 egypolipszerűen szétnyújtózkodó 5 szintes szatellit-épület. A Terminal 2 hét külön csarnokból áll, 2A, 2B, 2C, 2D, 2E (Air France long-haul járatok), 2F (schengeni AF-járatok), 2G, utóbbi csak busszal érhető el (minimum 20 perccel kell számoni), és regionális Air France járatoknak ad otthont.

Jó lenne felsorolni. mely terminál mire szolgál, de túl kaotikus a helyzet ahhoz, hogy ezt megtegyük. Késések, sztrájkok, erről ismert a CDG, elég nehéz feladat követni, mi történik itt. Rövid átszállási idővel nem érdemes nekiindulni. Ha Orlyra szóló reptérváltás is van a foglalásban, jó pár órát kell ráhagyni!

Tömegközlekedés: RER vonattal Saint-Rémy-lès-Chevreuse illetve Gare du Nord és Massy–Palaiseau. TGV állomás a Terminal 2-n található. Roissybus mindkét terminálról indul a Palais Garnier-ig.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras