Подробнее на сайте: http://grand-finance.ruhttp://dohodok.ru http://body-treatment.ru http://tryjoomla.nethttp://maintain-health.ruGo to top of pagehttp://my-immobility.ru http://my-houseroom.ruhttp://buy-immobility.ruhttp://kupil-jilie.ru http://choose-house.ruhttp://leadnews.ruhttp://health-treatment.ru http://joomspider.com http://repair-dwelling.ruhttp://java-code.ru

Delhi - Indira Gandhi nemzetközi repülőtér (DEL)

Delhi - Indira Gandhi nemzetközi repülőtér

Az Indira Gandhi nemzetközi repülőtér Delhi legjelentősebb repülőtere. 16 km-re található a belvárostól. Az ország méretei sejtetik, hogy komoly forgalomra képes, ez jelenleg 300.000 gépmozgás mellett 40 millió utasban tetőzik (ezzel épp befér az első 30-ba világszinten), maga a létesítmény 62 milliós kapacitással bír. A tervezett fejlesztések pedig 2030-ra 100 milliós méretűvé kívánják a befogadóképességet duzzasztani. Ezzel a légikikötő kimondva-kimondatlanul a nagy ázsiai és arab csomópontokkal kíván harcba szállni.

És nem feltartott kézzel megy bele Delhi ebbe a csatába. 2008-ban új, a harmadik kifutóval jelentkeztek, 2010-ben a hármas terminál megnyitása a világ 8. legnagyobb terminálját eredményezte, 34 milliós maximum forgalommal. A 25-40 millió közti forgalmat generáló repülőterek versenyében a legjobbak közé szavazták 2014-ben.

Az Indira Gandhi nemzetközi repülőtér bázisként szolgál az Air India, az IndiGo, a Jet Airways, a SpiceJet, a GoAir és a Vistara légitársaságok számára. Közel 80 fuvarozó cég fordul meg a létesítményben. Két utasterminállal működik. Terminal 1 jelenleg a fapadosok otthona, innen teljesít az IndiGo, a SpiceJet és a GoAir. Terminal 2 használaton kívül van, a vadonatúj kétszintes Terminal 3 viszont előhírnöke a majdan épülő 4, 5 és 6-os termináloknak. Innen repülnek a belföldi menetrendszerinti társaságok (Air India, Jet Airways, Vistara) és a nemzetközi cégek. 78 légihíd, 54 külső parkhely igyekszik megfelelni ennek a nem akármilyen igénybevételnek.

Érdekesség még, hogy a reptér rendelkezik egy tematikus csarnokkal is, a Hádzs zarándoklat idejére. 10 millió főt képes irányítani a vonatkozó két hónap alatt.

Közlekedés szempontjából hozza a minimumot. A Delhi Airport Metro Express metróvonallal közvetlenül lehet rácsatlakozni a megaváros metróvonalára, és a városi buszok is nyolcsávos autópályán közlekednek egészen a belvárosig.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras