Подробнее на сайте: http://my-houseroom.ru http://repair-dwelling.ru http://choose-house.ru http://kupil-jilie.ru http://leadnews.ruhttp://joomspider.comhttp://my-immobility.ru http://java-code.ruGo to top of pagehttp://maintain-health.ru http://tryjoomla.nethttp://grand-finance.ruhttp://body-treatment.ruhttp://buy-immobility.ruhttp://health-treatment.ruhttp://dohodok.ru

Varsó - Chopin (WAW)

Varsó - Chopin nemzetközi repülőtér

A varsói Chopin repülőtér Lengyelország és Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb nemzetközi repülőtere. A város központjától kb. 10 km-re délnyugatra fekszik. Az ország légi közlekedésének közel 40%-át bonyolítja le, naponta 300 menetrend szerinti járatmozgással. A Chopin repülőtér a nemzeti légitársaság, a LOT bázisrepülőtere.

Az 1934-ben megnyitott reptér 2001-ben vette fel a lengyel zeneszerző nevét. 2010-ben Kelet-Európa harmadik legjobb repülőterének választották (a moszkvai Domogyedovo és a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőterek után). Forgalma 2013-ban érte el az évi 10 millió feletti utaslétszámot. Két, egymást keresztező kifutóval rendelkezik, amelyek óránként 34 repülőgép fel- és leszállását teszik lehetővé. A varsói repülőtérről Európa, Ázsia, Észak-Amerika és Afrika több mint 60 repülőterére lehet átszállás nélkül eljutni.

2007-ben nyitotta meg kapuit a fapados járatoknak az 1-es terminál, 2010 és 2011 között pedig elkészült a repülőtér új központi és déli utasfolyosója, és így az összes terminál egyesüléséből létrejött az egyetlen, A terminál nevű komplexum.

2015-re újabb modernizációt tervez a reptér vezetősége. Az utasok rendelkezésére további 3000 négyzetméter kereskedelmi területet bocsátanak, amelyen 15 új bolt nyílik majd meg. A tervek szerint integrálják majd a régi és új terminálokat, és az átépített részben több információs és a biztonsági pont is lesz. Ezek mellett egy földalatti bejárat kiépítését is tervezik, amely közvetlen kapcsolatot létesít a reptéri vasútállomás és az indulási csarnokok között. Az érdeklődök számára újra megnyitják a kilátó teraszt, ahonnan a fel- és leszálló gépekre nyílik majd rálátás.

A legforgalmasabb útvonalai:
London LHR 600.000 utas, Párizs CDG 500.000, Frankfurt 440.000, Gdansk 405.000, Wroclaw 355.000.

A 2012-es labdarúgó-Európa-bajnokság nyitómérkőzése előtt adták át a forgalomnak a repülőtér földalatti vasútállomását, amely Varsó központjával köti össze a légi kikötőt. Busszal a 175-ös és a 188-as nappali, illetve az N32-es éjszakai járattal lehet megközelíteni a belvárost. A létesítményben egy 21 kocsiállásos távolsági buszállomás is található, ahonnan a régió számos pontjára el lehet jutni.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras