Подробнее на сайте: http://health-treatment.ruhttp://buy-immobility.ruhttp://leadnews.ruhttp://repair-dwelling.ru http://my-immobility.ruhttp://joomspider.com http://body-treatment.ruhttp://maintain-health.ru http://dohodok.ruhttp://grand-finance.ruhttp://kupil-jilie.ruhttp://choose-house.ruhttp://tryjoomla.nethttp://my-houseroom.ruhttp://java-code.ru

Frankfurt nemzetközi repülőtér (FRA)

Frankfurt nemzetközi repülőtér

Az 1936-ban megnyílt Frankfurt am Main repülőtér Németország legnagyobb, Európa 2. legnagyobb és a világ 10. legnagyobb nemzetközi repülőtere 57 milliós évi utasforgalommal. A Lufthansa és a Condor légitársaság bázisreptere. jelenlegi, két terminálos felállásában 65 millió utas fogadására képes. 12 km-re dél-nyugatra található a belvárostól.

A párizsi Charles de Gaulle és a londoni Heathrow repterekkel harcol a kontinentális uralomért. 107 légitársaság részéről 113 ország 275 repterére indulnak innen járatok, utóbbi szám világ elsővé teszi a létesítményt. Ez napi 1365 járatot jelent. A Lufthansa és Star Alliance partnerei gondoskodnak a forgalom 77%-áról. Németország interkontinentális forgalmának 65%-a itt kerül lebonyolításra, az ugyancsak jelentős München csupán 17%-kal követi. A fapadosok inkább a 120 km-re lévő Frankfurt-Hahn repteret használják. Főbb célállomások sorrendben: Isztambul, Berlin, Hamburg, London, Oslo, München, Bécs Párizs, Szingapúr, Varsó és Madrid.

Két nagy terminálból áll, plusz a First Class Terminálból, amit kizárólag a Lufthansa VIP ügyfelei használhatnak. A felosztás légitársaságok és szövetségek szerinti, nem pedig célkontinensek alapján készült.

A Terminal 1 négy csarnokra, 3 szintre oszlik és 50 millió utasra van tervezve. 2012 óta alkalmas A380-asok fogadására. Fő kliensei a Lufthansa és partnerei (Swiss International Air Lines, Austrian Airlines, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, All Nippon Airways, Croatia Airlines, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, TAP Portugal, Thai Airways, Turkish Airlines és United Airlines).

A Terminal 2 15 millió utasra van kalibrálva. 1994-ben épült és két csarnokot tud magában. Itt dokkolnak a Oneworld és a SkyTeam gépei. A terminálok között az elektronikus kisvonattal lehet közlekedni, a SkyLine-nal.

2020-ra 90 millió utast prognosztizálnak Frankfurtba, így szükségszerű a 3-as Terminál felhúzása, ez 17 millió újabb utast bír el 75 új légikapuval. Az építkezés 2015-ben kezdődik.

A reptérre kiváló a tömegközlekedés, metróval (S8, S9 vonalak), regionális vonattal, busszal is elérhető.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras