Подробнее на сайте: http://dohodok.ruhttp://my-immobility.ruhttp://choose-house.ru http://tryjoomla.net
http://my-houseroom.ruhttp://java-code.ruhttp://leadnews.ru http://joomspider.comhttp://repair-dwelling.ruhttp://buy-immobility.ru
http://grand-finance.ru
http://body-treatment.ruhttp://health-treatment.ruhttp://maintain-health.ru
http://kupil-jilie.ru

Moszkva - Domogyedovo (DME)

Moszkva - Domogyedovo repülőtér

A domogyedovói nemzetközi repülőtér Moszkva központjától 40 km-re dél-keletre helyezkedik el. 30 millió utasával Moszkva repülőterei közül ez bonyolítja le a legnagyobb forgalmat, megelőzi Sheremetyevót és Vnukovót. Az orosz S7 Airlines és Transaero társaságok bázisa.

A repülőteret 1962-ben adták át a forgalomnak, 3 évvel később indult meg az utasszállítás, 1992-től nemzetközi repülőtér. A 2000-es évek kezdetén célozták meg a komoly nemzetközi csomóponttá válást. Fejlesztései révén olyan meghatározó ügyfeleket tudott ide csábítani a Sheremetyevóvól, mint a British Airways, az El Al, a Swiss International Air Lines, a Japan Airlines, az Austrian Airlines, a Vietnam Airlines, az Emirates, a Brussels Airlines, a Thai Airways, a Singapore Airlines, a Qatar Airways, a Royal Jordanian, vagy a Lufthansa.

A 2010-es évek közepén rendszerint Kelet-Európa legjobb repterei közé választják (a Liszt Ferenc repülőtérrel karöltve.)

Két párhuzamos kifutóval dolgoznak, óránként maximum 70 gépmozgással. Az első az orosz repterek között, mely A380-ast fogadhat. Egyetlen terminál-épülete két csarnokra oszlik, egy belföldire és egy nemzetközire. 22 két gépkiállás került kialakításra. A jelenleg folxó építkezés 2017-re egy tető alá hozza a két csarnokot.

A reptér kiemelt biztonsági felügyelet mellet üzemel, tekintve, hogy a közelmúltban két alkalommal is iszlám terroristák célpontjaként szenvedett el súlyos támadást.

Közvetlen gyorsvasúti kapcsolata van a moszkvai Paveleckij állomással (Aeroexpress), persze olcsóbb elővárosi vonatok is kiszolgálják az útvonalat.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras