Подробнее на сайте: http://tryjoomla.nethttp://my-houseroom.ruhttp://java-code.ruGo to top of pagehttp://grand-finance.ruhttp://buy-immobility.ruhttp://choose-house.ru http://joomspider.com http://repair-dwelling.ru http://leadnews.ruhttp://maintain-health.ruhttp://health-treatment.ruhttp://dohodok.ruhttp://kupil-jilie.ruhttp://my-immobility.ru http://body-treatment.ru

Moszkva - Sheremetyevo (SVO)

Moszkva - Sheremetyevo nemzetközi repülőtér

A moszkvai Seremetyevó nemzetközi repülőtér a fővárostól 30 km-re északnyugatra helyezkedik el. 1959-ben nyitották meg és ez Moszkva központi repülőtere. Seremetyevó 2, az újabb épület az 1980-as olimpiára épült. A két komplexum között nincsen fizikai kapcsolat, ám ugyanazt a kifutórendszert használják (épp, mint Ferihegy 1 és 2).

Az Aeroflot nemzeti légitársaság bázisa, a Domodedovo reptér mögött azonban csak második forgalmat tekintve, évi 30 millió utassal, közel 250.000 gépmozgással. A bővítések és felújítások után a két terminál betűjelzésekkel lettek felosztva.

Északi épület

Terminal A
privát gépek számára fenntartott terminál

Terminal B
Ez a Seremetyevó 1 épület, első sorban belföldi fapados járatok üzemeltetését célozza.

Terminal C
40,000 m2-en 5 millió utast fogadására alkalmas, 2007-ben épült. Az orosz konföderáció államainak van szentelve és charter járatok használják.

Déli épület

Terminal D
A szárnyait szétterpesztő hattyúra emlékeztető épület 2009-es évjárat. 172,000 m2-tel 12 millió utas érhető el. Az Aeroflot és SkyTeam partnerei laknak itt.

Terminal E
2010-ben a D és F terminálok összekötő épületeként jött létre. itt is az Aeroflot és a SkyTeam szövetség gépei találhatóak túlnyomórészt.

Terminal F
A korábban Seremetyevó 2 néven futó objektum 6 millió utast tud vendégül látni, 2009-ben esett át teljes arcfelvarráson.

2025-ig egy újabb terminál felhúzása szerepel a tervekben, hozzá harmadik kifutó pálya is dukál.

A belvárosba induló vonatok állomása a Terminál F előtt található, ide shuttle busszal tudnak a többi terminálról eljutni az utasok. Buszjáratok ugyancsak lehetővé teszik a tömegközlekedéssel való bejutást.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras