Подробнее на сайте: http://grand-finance.ru http://choose-house.ruhttp://tryjoomla.net http://java-code.ru http://leadnews.ruhttp://body-treatment.ruhttp://joomspider.comhttp://dohodok.ruGo to top of pagehttp://buy-immobility.ruhttp://health-treatment.ruhttp://maintain-health.ruhttp://kupil-jilie.ruhttp://my-immobility.ru http://my-houseroom.ru http://repair-dwelling.ru

Barcelona - El Prat (BCN)

Barcelona - El Prat repülőtér

A barcelonai El Prat repülőtér 12 km-re dél-nyugatra található a centrumtól és a város régiós jelentőségének növekedésével párhuzamosan fejlődik. Spanyolország második, 38 millió kezelt utasával a világ kb. 30 legfoglalkoztatottabb reptere. A Vueling légitársaság fő bázisa, fókuszpont a Ryanair és az Air Europa számára.

Kiemelten európai és észak-afrikai desztinációkat szolgál ki, de repülnek járatok a többi kontinensre is. A Madrid-Barcelona útvonal 2 milliós éves utasszámával Európa második legforgalmasabbja az Isztambul-Izmir viszonylat mögött.

3 kifutóra két terminál épület jut. 64 beszállókapu gondoskodik a folyamatosságról. Szatellit-épületek hozzáépítésével fokozatosan nő a szervízméret, jelenleg 70 millió fő a kapacitása, óránként 90 gépmozgás, ami a legmagasabb szinten teszi versenyképessé.

Az 1-es terminál 2009-ben készült el, az ötödik legnagyobb a világon, 548,000 m2 –es alapterületével. Terminal 2 három részre oszlik (2A, 2B és 2C), és az 1-es terminál megnyitásával kissé kiürült, ennek a feltöltése a következő évek feladata.

Legnagyobb forgalmat generáló légitársaságok:
Vueling 13,5 millió utas, Ryanair 4,7 millió, EasyJet 2,4 millió, Lufthansa 1,4 millió, Air Europa 1,2 millió.

A legforgalmasabb útvonalak:
London LGW 1,3 millió utas, Amszterdam 1,2 millió, Párizs CDG 1,1 millió, Róma FCO 1 millió, Frankfurt 1 millió.

A 2-es terminálról elővárosi vonattal lehet eljutni Barcelona metróhálózatához, a buszközlekedés a 46-os járat képében vonul fel.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras