Подробнее на сайте: http://joomspider.comhttp://grand-finance.ru http://maintain-health.ru
http://choose-house.ru
http://body-treatment.ruGo to top of pagehttp://tryjoomla.net
http://my-houseroom.ruhttp://leadnews.ruhttp://buy-immobility.ruhttp://my-immobility.ruhttp://kupil-jilie.ru
http://repair-dwelling.ru http://java-code.ruhttp://health-treatment.ruhttp://dohodok.ru

Johannesburg - O.R. Tambo (JNB)

O.R. Tambo nemzetközi repülőtér

Az 1952-ben épült johannesburgi O.R. Tambo nemzetközi repülőtér 28 milliós fős éves kapacitásával Dél-Afrika első számú repülőtere. Fő kiszolgáló létesítmény a nemzeti légitársaság, a South African Airways számára. 2014-ben 18 millió utas fordult meg itt. Nevét a korábbi kongresszusi elnök, Oliver Tambo után kapta.

Nemzetközi jelentősége az apartheid alatti szankciók miatt elenyésző volt, 1996-ban viszont már megelőzte Kairót és Afrika legforgalmasabb repterévé vált. A regionális távlatokon túl is jelentős szerepet sikerült felvállalnia, hiszen Dubai és Doha után a harmadik számú csomópont lett a közel-keleti/afrikai tengelyben. Egyike azon kevés létesítményeknek, ahonnan non-stop járat indul mind a hat lakott kontinensre.

2006 újabb mérföldkövet jelentett, hiszen ettől a dátumtól képes a kikötő Airbus A380-ast is fogadni (jelenleg az Air France, a Lufthansa és a British Airways rendszeresíti ezt az útvonalat (superjumbóval).

Mivel a repülőtér 1700 méteres magaslaton fekszik, az általánostól eltérő leszállósúllyal kell a gépeknek működniük. A speciális adottságok a megszokottnál hosszabb kifutópályákat tesznek szükségessé. A csökkentett felszálló terhelés miatt jó néhány hosszútávú járatnak le kell szállnia menetközben tankolni. Két párhuzamos elhelyezkedésű kifutópályával működik az O.R. Tambo, az északin a felszállás, a délin a leszállás zajlik.

A legutolsó nagy horderejű fejlesztés a 2010-es futball vb-hez köthető, ekkor épült meg a központi terminál, bővítésre került a nemzetközi csarnok. Összesen 6 terminál található a reptéren, ezek három nagyobb egységet képeznek: nemzetközi (Terminal A1 és A2), belföldi és tranzit forgalom.

Johannesburg főbb viszonylatai sorrendben: Fokváros, Durban, London LHR, Port Elizabeth, Dubaj.

A vonatállomás a belföldi és a nemzetközi terminál között található, innen érhető el kötött pályán a belváros. Két állami buszvállalat 5 buszjárata fordul meg a reptéren, ezenkívül privát társaságok is kínálnak expressz városi transzfert.

A teljességhez tartozik: az összes reptér közül az O.R Tambonak van a leghasználhatatlanabb, abszolút semmire sem alkalmas honlapja.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras