Подробнее на сайте: http://health-treatment.ru
http://repair-dwelling.ruhttp://kupil-jilie.ru http://joomspider.comhttp://my-houseroom.ruhttp://leadnews.ru http://dohodok.ruhttp://maintain-health.ruhttp://choose-house.ru http://tryjoomla.nethttp://buy-immobility.ruhttp://grand-finance.ruhttp://java-code.ru http://body-treatment.ruhttp://my-immobility.ru

Los Angeles Nemzetközi Repülőtér (LAX)

Los Angeles nemzetközi repülőtér

A los angeles-i nemzetközi repülőtér a város délnyugati részén fekszik, 26 km-re a belvárostól. Minden más repülőtérnél több közvetlen járatot igénybe vevő (nem átszálló) utast szolgál ki. Ha az átszálló utasokat is beleszámítjuk, a 4. a világranglistán. 2014-ben több mint 70 millió utas fordult meg itt, a 636.000 gépmozgás a harmadik legzsúfoltabbá teszi a földkerekségen. Az Egyesült Államok harmadik legforgalmasabb repülőtere utasszám tekintetében.

A United Airlines bázisrepülőtere, ezenkívül fő célállomásai az American Airlinesnak, az Alaska Airlinesnak, a Delta Airlinesnak és a Southwest Airlinesnak is, sőt, a külföldi cégek közül fókuszpontként használja az Air New Zealand és a Qantas. Az egyetlen reptér, ahol a három amerikai történelmi légitársaság (American, Delta és United) ilyen jelenléttel bír.

87 országon belüli és 69 külföldi repülőtérre indulnak innen járatok Észak-Amerikába, Latin-Amerikába, Európába,Ázsiába és Óceániába. A legjelentősebb felhasználó a United, az American Airlines és a Delta (15-15%). A United Airlines indít járatokat a legtöbb viszonylatra (67), ezt követi a Delta Airlines (46) és az American Airlines (36). Érdekesség, hogy a Norwegian Air Shuttle üzemelteti a legtöbb európai útvonalat, hármat.

A reptér terjeszkedésével szemben komoly civil ellenállás alakult ki a 90-es években, így a teljesítménye 79 millió főben lett maximalizálva, amennyiben ezt a számot elérik, kapuk lezárásával, törvényi úton kell szabályozni a forgalmat. Így a 2015-ben is folyó munkálatok, mely Los Angeles városának valaha volt legnagyobb projektje, inkább kénytelen a modernizációra koncentrálni, mint a potencia-növelésre.

A LAX 9 darab U-alakban elhelyezkedő utasterminállal rendelkezik, ezeket shuttle busz köti össze, bár néhányuk gyalogos alagúttal is csatlakozik egymáshoz. A többszöri ki- és belépés és ismételt biztonsági ellenőrzések miatt az amerikai repterekre jellemző tortúra az itt való megfordulás.

Terminal 1 a rapid módon növekedő Southwest Airlines otthona, 15 kapuval. 1984-es építésű. Jelenleg egy 400 millió dolláros átépítés zajlik rajta.
A 62-es építésű, ám teljesen újjáépített Terminal 2 11 kapuval szolgálja ki az Aeroméxico, az Air Canada, az Air China, az Avianca, a Hawaiian Airlines járatait.

Terminal 3 12 kapujával a kevésbé neves amerikai fuvarozókat látja el.

A Tom Bradley nemzetközi terminál 18 kapuval bír, a 84-es nyári OIimpia várható igénybevétele miatt épült meg. 27 légitársaságot és 10 millió utast kezel az év során. Az említett komfort-élmény fokozására hatalmas multimédiás kivetítők lettek itt elhelyezve, Észak-Amerika reptereinek legjelentősebb vizuális élményét nyújtva.

9 kapu lett az A380-as extra igényeihez igazítva, mivel a LAX több superjumbot fogad, mint bármelyik másik észak-amerikai kikötő, napi 12 gépet az alábbi 9 légitársaságtól:

Emirates (Dubaj), China Southern Airlines (Guangzhou), British Airways (London), Qantas (Sydney, Melbourne), Korean Air (Szöul), Air France (Párizs), Singapore Airlines (Szingapúr, Tokión keresztül), Asiana Airlines (Szöul), Lufthansa Airlines (Frankfurt).

Terminal 4 az American Airlines otthona, Terminal 5 a Delta Air Lines-é. Terminal 6 vegyes saláta a nagy amerikaiak számára (United Airlines, Alaska Airlines, US Airways), Terminal 7 a United Airlines-ról szól.

LAX legforgalmasabb nemzetközi viszonylatai:
London LHR 1,3 millió utas, Tokió NRT 1,2 millió, Sydney 1,1 millió, Szöul 1 millió, Tajpej 880.000.

Belföldi rangsor:
San Francisco 1,8 millió, New York JFK 1,6 millió, Chicago 1,2 millió, Dallas 1,1 millió, Las Vegas 1,1 millió.

Tömegközlekedés tekintetében számos buszjárat, a LACMTA Metro 232, a FlyAway Bus kínál városba jutást, Shuttle busz "G" jelzéssel a zöld metróvonalhoz lehet eljutni.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras