Подробнее на сайте: http://grand-finance.ru
http://maintain-health.ru
http://joomspider.com http://my-houseroom.ru http://repair-dwelling.ru
http://buy-immobility.ruhttp://dohodok.ruhttp://java-code.ruhttp://kupil-jilie.ruhttp://choose-house.ruhttp://health-treatment.ru http://tryjoomla.net http://body-treatment.ru
http://leadnews.ruhttp://my-immobility.ru

Vancouver Nemzetközi Repülőtér (YVR)

Vancouver nemzetközi repülőtér

A vancouveri nemzetközi repülőtér Sea Island-en található, 12 km-re a belvárostól. 20 millió utassal, 310.000 gépmozgással ez Kanada második legjelentősebb repülőtere (a torontói Pearson mögött). Igazi minőségi légikikötő, az utóbbi évtizedben többször választották Észak-Amerika legjobb repterének, rendszeresen benne szerepel a 10 legjobb nemzetközi repülőtér rangsorában.

Non-stop járatok indulnak innen Ázsiába, Európába, Óceániába, az USÁ-ba, Mexikóba és számos kanadai repülőtérre. Egyik legfontosabb tehermentesítő reptere az amerikai légtérnek, melyre a szeptember 11-ei események mutattak példát, amikor a csendes-óceáni járatok jelentős hányadát ide irányították át az amerikai légtérzár életbe lépésekor.

Fontos csomópont az Air Canada és a WestJet számára, bázispontul szolgál az Air Transat légitársaságnak. Kanada elsőszámú kapuja Ázsia felé, ami az itt élő hatalmas ázsiai kolónia miatt kiemelten érdekes gazdasági szempontból is.

Vancouver reptere két terminállal rendelkezik, a Fő és a Déli csarnokkal. Előbbi belföldi és nemzetközi szakaszra oszlik. 1968-ban épült, jelenleg is teljes átalakításon esik át. Három belföldi csarnokot foglal magában (A, B, C). A nemzetközi D csarnok két kapuja alkalmas A380-asok kiszolgálásra, bár épp most ilyen géptípus nem repüli Vancouvert. Az E csarnok főleg Amerikába irányuló gépeket lát vendégül. A déli terminál regionális szolgáltatókkal dolgozik és itt található a hidroplán terminál is.

A repülőtér belsőépítészeti szempontból igen egyéni élményt nyújt. A tervezők Brit Kolumbia különlegességeit igyekeznek felvonultatni, így belső patak, vízesés és akvárium ugyanúgy megtalálható itt, mint a csendes-óceáni képzőművészeti gyűjtemény eredeti maszkjai, totemfaragványai, szőttesei.

A vancouveri repteret az egyik leginkább utasbarát légikikötőként tartják nyilván világszerte – és vonatkozik ez elsősorban a fogyatékkal élők kiszolgálására. Mind a mozgássérültek, mind a hallás- vagy látáskárosultak olyan extra szolgáltatások és könnyítések tucatjában részesül, ami máshol elemeiben sem létezik.

A nemzetközi reptér tömegközlekedési állomásáról a Canada Line metróvonalon keresztül lehet a belvárosba jutni.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras