Подробнее на сайте: http://grand-finance.ru http://choose-house.ruhttp://health-treatment.ruhttp://kupil-jilie.ru http://joomspider.comhttp://buy-immobility.ru http://java-code.ru http://body-treatment.ruhttp://my-houseroom.ruhttp://my-immobility.ruhttp://repair-dwelling.ruhttp://leadnews.ruhttp://dohodok.ruhttp://tryjoomla.nethttp://maintain-health.ru

Stockholm - Arlanda (ARN)

Stockholm - Arlanda

A stockholmi Arlanda repülőtér Svédország legnagyobb, Skandinávia harmadik legfontosabb repülőtere. A várostól 42 km-re északra fekszik. 1962-ben adták át, jelenleg 4 terminállal, 3 kifutópályával működik.

A Scandinavian Airlines (SAS) három fő bázisrepülőterének egyike, jelentős elosztópont a Norwegian Air Shuttle számára. 2014-ben 22 millió utas forzult meg az Arlandán, ebből 17 millió nemzetközi, 5 millió pedig belföldi forgalmat generálva. Ez 5 év alatt 30%-os emelkedést jelent, ami a legnagyobb bővülés az európai repterek összehasonlításában.

A 2-es és az 5-ös terminál bonyolítja a nemzetközi forgalmat, a 3-as és a 4-es gondoskodik a hazai gépekről. Az új központi épület szolgálja ki a SAS és a Star Alliance partnerek gépeit.

A 2-es terminál ideiglenes népszerűtlenég és jelentős felújítás után újra vonzza a légitársaságokat, itt dokkol az Air France, a Czech Airlines, a British Airways és a Finnair. 8 parkolóhely áll a rendelkezésükre.

A legidősebb, az eredeti terminál ma 5-ös számmal működik, ez a legnagyobb területű. 31 utashíddal ellátott kapuja van, innen indul a nem felsorolt nemzetközi légitársaságok népes tábora. Az átalakítások lehetővé teszik Airbus A380-asok fogadását is.

Megnyitása óta mindig sikerült extrém időjárás esetén is fenntartania a forgalmat. Az észak-keleti jeges levegő beáramlása és a Balti-tenger nyílt vízének keveredése rendkívüli hóviharokra képes, de az itteni személyzet (és a géppark) az egyik legjobban felkészült hóeltakarító egység, így az Arlanda vezetése kizárja a hó miatti reptérzárat.

Legfontosabb európai viszonylatok:
Koppenhága 1,5 millió utas, London 1,4 millió, Oslo 1,3 millió, Helsinki 1 millió, Amszterdam 700.000.

Tengerentúlra:
New York 370.000, Bangkok 290.000, Dubaj 220.000, Chicago 140.000, Doha 140.000.

A fővárosból a repülőtérre az Arlanda-expresszel lehet leggyorsabban eljutni. Az elővárosi vonat is megoldás, és több buszvonal is kínál akár közvetlen, akár vonatra átszállásos városba való bejutást.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras