Подробнее на сайте: http://joomspider.com
http://leadnews.ruhttp://grand-finance.ruhttp://body-treatment.ruhttp://java-code.ru http://my-immobility.ruhttp://buy-immobility.ruhttp://my-houseroom.ruhttp://maintain-health.ru http://health-treatment.ru http://dohodok.ruhttp://tryjoomla.nethttp://choose-house.ruhttp://kupil-jilie.ruhttp://repair-dwelling.ru

Chicago - O'Hare Nemzetközi Repülőtér (ORD)

Chicago - O'Hare nemzetközi repülőtér

Az 1943-ban megnyílt, chicagoi O’Hare nemzetközi repülőtér a történelmi belvárostól 27 kilométerre található. Fel- és leszállások (gépmozgások) tekintetében a világ legforgalmasabb reptere, az atlantai Hartsfield-Jackson-tól vette el a címet! Utasszámokat nézve a második Amerikában és ötödik a világon, 70 milliós forgalmat jegyezve 2014-ben.

Fenti eredmények ugyanakkor óriási nehézségeket okoznak minőségi oldalon, az O'Hare egyike a legsúlyosabb késési átlag-eredményekkel rendelkező légikikötőknek, a törölt járatok egyhatoda itt kerül regisztrálásra. Szűk idősávba kell az irdatlan forgalomnak lezajlania, mert este 10 és reggel 7 között repülési tilalmi időszak van érvényben.

Egyik fő bázisa a United Airlinesnak és az American Airlinesnak, fókuszpont a Frontier Airlines és a Spirit Airlines számára. 210 desztinációra indulnak innen járatok, 153 amerikai földön, 57 határon túl fekszik.

8 kifutópálya szolgálja a repteret és 4 terminál, szokatlan számok ezek.

Terminal 1 a United Airlines gépei számára áll rendelkezésre, kiegészülve a Lufthansa és az All Nippon Airways gépekkel. Két csarnok 50 kapuja érhető el (B+C).

Terminal 2 az Air Canada és a Delta Air Lines otthona, 42 kapuval.
Terminal 3 gondoskodik az American Airlines és a US Airways járatokról, mellettük az Air Berlin, az Iberia, és a Japan Airlines vendégeskedik itt. 80 kiszolgáló kapu jut ezekre a járatokra 4 csarnokban (G, H, K, L).
Terminal 5 21 kapuja az M csarnokban található. Minden nemzetközi érkező járat itt kerül fogadásra, néhány Star Alliance és Oneworld tag repül ki innen.

Legforgalmasabb nemzetközi viszonylatok:
London LHR 1,1 millió utas, Toronto 650.000, Frankfurt 620.000, Tokió NRT 610.000, Hong Kong 350.000.
Belföldön ugyanez:
New York LGA 1,4 millió utas, Los Angeles 1,1 millió, San Francisco 1,1 millió, Dallas 970.000, Boston 890.000.

A kék vonal metróvonataival lehet eljutni a belvárosba, a vonatállomás gyalog közelíthető meg Terminal 1,2,3 irányából, a regionális buszszolgáltatás úgyszintén. Elővárosi vonatok shuttle busszal érhetőek el.

Figyelem! A reptéren biztonsági okokból nincs poggyászmegőrzés!

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras