Подробнее на сайте: http://java-code.ruhttp://my-immobility.ruhttp://maintain-health.ruhttp://buy-immobility.ru http://grand-finance.ru
http://body-treatment.ruhttp://dohodok.ru http://choose-house.ruhttp://tryjoomla.net http://leadnews.ruhttp://health-treatment.ruhttp://repair-dwelling.ruhttp://kupil-jilie.ruhttp://joomspider.com http://my-houseroom.ru

Dallas - Ft. Worth (DFW)

Dallas - Ft. Worth nemzetközi repülőtér

Az 1973-ban megnyílt Dallas/Fort Worth nemzetközi repülőtér az USA Texas államában teljesít jelentős szolgálatot. 63 milliós éves utasforgalmával a világ 8. legforgalmasabb repülőtere. Ez a világ legnagobb légitársaságának, az American Airlines-nak a fő bázisa.

78 km2-es területével Amerika második legnagyobb kiterjedésű légikikötője. Ha csak a le– és felszállások számát vizsgáljuk, harmadik a világon. 202 célállomásra indulnak gépek, ezek közül 55 a külföldi járat.

A Dallas/Fort Worth repülőtér 5 terminállal rendelkezik (ebből kettőt az American Airlines sajátít ki) , ezek összesen 165 kaput kínálnak az utasközönségnek. A hosszútávú növekedés figyelembe vételével kialakított struktúra egészen 13 terminálig enged hozzáépítést, 260 beszállókapuval.

Terminal A, C és E az objektum keleti oldalán található, Terminal B és D a nyugatin. Ez az elrendezés a jelentős távolságokat okoz bizonyos terminálok között, ami az utasok mozgását erősen nehézkessé tette. Ezt hivatott eszközölni a 2005-ben átadott, két irányú SkyLink - ez pillanatnyilag a világ legnagyobb reptéri utasszállító rendszere.

A, B, C és E terminálok ezidőben esnek át felújításon, 2015-ös átadási határidővel. A D terminál átalakítása már megtörtént, ezt a részt tették A380-kompatibilissé.

Terminal A és C, az American Airlines belföldi járataiért felelősek, 31-31 kapuval. Terminal B-n az American Eagle gépei állnak rá a létrehozott 49 kapura. A 186,000 m2-es Terminal D a nemzetközi terminál. 11.7 millió utast bír kiszolgálni éves szinten. 30 kapujából itt tudják fogadni az egyelőre csak Emirates és Qantas által ide irányuló menetrendbe állított A380-as superjumbot. Terminal E-hez az American Airlines-on kívüli hazai légitársaságok tartoznak. Ez a Delta fő dokkoló pontja volt, míg csomópontjukat át nem helyezték. 35 kapuval működik. A hatodik terminál, az F jelzésű jelenleg tervezés alatt van, 2020-ra kéne megépülnie, hogy a 70 milliós kapacitást tovább tudják bővíteni.

A legforgalmasabb hazai viszonylatok DFW-ről:
Los Angeles, 1,1 millió utas, Atlanta 990.000, Chicago 960.000, Denver 860.000, New York LGA 730.000.

Nemzetközi rangsor:
London LHR 740.000 utas, Cancun 730.000, Mexikóváros 430.000, Tokió NRT 320.000, Frankfurt 280.000.

A Trinity expressz vasúttal lehet bejutni mind Dallas, mind Fort Worth belvárosába. Az állomás shuttle busszal érhető el a reptérről. A Dallas Area Rapid Transit busz ugyancsak bejutást kínál a városba.

Figyelem! A repülőtér biztonsági okokból nem kínál csomagmegőrző szolgáltatást!

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras