Подробнее на сайте: http://leadnews.ru http://choose-house.ruhttp://maintain-health.ruhttp://body-treatment.ruhttp://java-code.ruhttp://kupil-jilie.ru http://health-treatment.ru
http://tryjoomla.nethttp://my-houseroom.ruhttp://repair-dwelling.ru http://my-immobility.ru http://dohodok.ru
http://joomspider.com
http://buy-immobility.ruhttp://grand-finance.ru

London - Stansted (STN)

London - Stansted

A londoni Stansted 48 km-re északkeleti irányba található a fővárostól. A repülőtér több nagy európai fapados légitársaság bázisa. Ez a negyedik legforgalmasabb repülőtér az Egyesült Királyságban, a Heathrow, Gatwick és Manchester után, egyike a főváros öt nemzetközi repülőterének.

2007-ig Stansted gyorsan növekvő utasszámot tudhatott magáénak, ami elsősorban a fapados légitársaságok iránti robbanásszerű keresletnek volt köszönhető, így forgalmának csúcspontja is, közel 24 millió utassal, ekkor került regisztrálásra. A 2014-es évben látszik némi megtorpanás a lejtmenetben, ekkor 17-ről 20 millióra sikerült visszatornászni az utasszámot. A repülőtér vezetősége évekig küzdött újabb kifutópálya engedélyeztetéséért és a repülőtér kapacitásának drasztikus növeléséért, de a heves civil tiltakozások és jogi csatározások végeredményeképp ezekről a tervekről kénytelenek lemondani.

A Stansted elsősorban fapados légitársaságokat kiszolgáló repülőtér, melynek járatait nagy többséggel a Ryanair üzemelteti, több mint 100 célállomásra repülve, de jelentős csomópont az EasyJet számára is. Kisebb hányadban charter- és hosszútávú járatok is indulnak innen.

Stansted legforgalmasabb nemzetközi viszonylatai:
Dublin 810.000 utas, Róma CIA 4750.000, Bergámó 440.000, Barcelona 370.000, Madrid 370.000.

Belföldön:
Edinburgh 360.000 utas, Belfast 305.000, Glasgow 305.000, Derry 125.000, Guernsey 25.000.

A repülőtérnek egyetlen nagy utasterminálja van, melyekhez három terminálszárny kapcsolódik, ezekben találhatók a beszállókapuk, közülük kettő közvetlen összeköttetésben van a fő-épülettel egy-egy utashíd révén, míg egy másik tranzit-vonattal közelíthető meg.

A terminál épülete egy „úszó tetőt” testesít meg, melyet fordított piramisokra emlékeztető könnyű szerkezetű keret támasztanak alá, így azok stilizált repülő hattyú képzetét keltik.

A Stansted Airport vasútállomás a terminál központi épülete alatt található, ahonnan vonattal eljuthatnak az utasok Cambridge-be, Leicesterbe, és Közép-Angliába az óránként közlekedő vonatokkal. A Stansted Express reptéri transzfer-vonat 15 perces gyakorisággal közlekedik a repülőtér és London, Liverpool Street pályaudvar között. A menetidő 45-60 perc. Egy másik járat hétfőtől szombatig óránként közlekedik Harlow és London, Stratford állomásokra, ez a vonat pedig a legtöbb megállóhelyen megáll.

Expressz vagy távolsági buszok közlekednek a reptér és London néhány pályaudvara között: Stratford (menetidő: 45 perc), Victoria buszpályaudvar (75 perc), Liverpool Street pályaudvar (55 perc) és Golders Green metróállomás (70 perc). A buszok nagyjából a vonatjegy árának feléért viszik az utasokat, azonban a menetidő hosszabb. A buszmegálló közvetlenül a terminál központi épülete mellett található.

 

honlapwikipediautasvelemenyektranszfercsomagmegorzoloungeterkepekidojaras